Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA : Stižu jake vrućine

Živa na termometru će se popesti do 35 Celzijevih stupnjeva


Dosadašnji dio godine donio je manje kiše nego što je uobičajeno, što posebno nije pogodovalo onima koji se bave poljoprivredom. Zadnjih dana svibnja i početkom lipnja temperatura je poprimila ranoljetne vrijednosti 30° C. Nakon prolaznog osvježenja ovih dana, početkom tjedna stiže nam novi val vrućina.

U utorak bi moglo biti još toplije, a čeka nas dosta sunca, lagana južina, blagi pad tlaka, vrućina i sparina. Bit će dosta nepovoljna biometeorološka situaciju, osobito za starije i kronične bolesnike. Navečer su ponegdje mogući rijetki pljuskovi, uglavnom uz slovensku granicu.

Tijekom srijede bi mogli biti povremeno više oblaka. Čini se da će dan proći sa sunčanim razdobljima, ali postojat će i mogućnost za malo kiše ili neki kraći lokalni grmljavinski pljusak. Izgleda Izgleda da nam i petak donosi puno sunca i vrućinu. Već od jutra ugodno toplo, a tijekom dana i dosta sparno uz laganu južinu i najvišu temperaturu vjerojatno posvuda od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva. Vrlo je mala šansa da predvečer zbog jake vrućine nastane neki kraći pljusak, ali za to je stvarno mogućnost minimalna.
U subotu izrazito vruće i teško vrijeme. Već od jutra sunčano i toplo, a tijekom dana bi temperatura ponegdje mogla prijeći 35 Celzijevih stupnjeva u hladu. Postoji mala mogućnost da navečer bude lokalnih grmljavinskih pljuskova.

Manja promjena vremena s pljuskovima moguća je oko nedjelje. Zasad se čini da bi to trebalo biti u nedjelju, ali je moguće da vlažan i svježiji zrak i ostane sjevernije od Alpa. Zasad su naznake da to opet neće biti neka široko rasprostranjena kiša nego više u obliku lokalnih grmljavinskih pljuskova, moguće i nevremena. Val vrućine će se nastaviti i u nedjelju i u ponedjeljak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook