Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnici i zamjenica načelnika opet se odrekli svojih naknada

Na sjednici je uz dva suzdržana glasa SDP-ovaca Dominika Sugnetića i Tomislava Tomorada, prihvaćeno i izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Ukupan rezultat za razdoblje siječanj-lipanj je višak prihoda od 641.963,30 kuna

U utorak 5. rujna održana je 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica. Na dnevnom redu bilo je polugodišnje izvješće o radu načelnika, u kojem se načelnik osvrnuo na radove na komunalnoj, prometnoj, turističkoj infrastrukturi, kao i na ostale važne segmente u Općini Marija Bistrica. -Za potrebe izgradnje novog dječjeg vrtića dobivena je pravovaljana građevinska dozvola kao i potvrda od nadležnog ministarstva o utjecaju na okoliš budućeg novog dječjeg vrtića, a sve u skladu s uvjetima natječaja EU fondova, mjera 7.4, na koju je projekt i prijavljen i to prvi dan otvaranja natječaja. Vrijednost projekta iznosi 9,4 milijuna kuna od čega se očekuje sufinanciranje EU fondova u iznosu do 80%. Uz navedeno izrađena je projektna dokumentacija za pristupnu cestu prema novom dječjem vrtiću i zoni javnog i društvenog sadržaja, ishodi se građevinska dozvola u čijem postupku se i provodi izvlaštenje dijela čestice od 250 m2 koju vlasnik ne želi prodati, a navedeni projekt također namjeravamo prijaviti prema EU fondovima mjeri 7.2.'' – istaknuo je načelnik.

Groblje
Također, Milički se osvrnuo i na projekt proširenja groblja, koji je također prijavljen na istu mjeru EU fondova. -Za projekt pak proširenja groblja i izgradnje nove mrtvačnice dobivena je pravovaljana građevinska dozvola. Ujedno se zbog pravilnika koji propisuje uvjete za prijavu na EU fondove izradio elaborat studije utjecaja na okoliš koji je pozitivno potvrdilo Ministarstvo zaštite okoliša. Navedeni projekt također je prijavljen prema EU fondovima, Ruralni razvoj, mjera 7.4., prvog dana otvaranja natječaja, a vrijednost projekta iznosi 8,3 milijuna kuna – rekao je načelnik dodavši da sada traje iščekivanje rezultata natječaja te kako ovaj kratak pregled najvažnijih projekata i aktivnosti odrađenih u izvještajnom razdoblju pokazuje nastavak podizanja kvalitete životnog prostora stanovnika Općine, upravo kroz odrađene projekte vezane za komunalnu infrastrukturu te kroz podršku projektima udruga i ostalih institucija civilnog društva.

Proračunski višak
Na sjednici je uz dva suzdržana glasa SDP-ovaca Dominika Sugnetića i Tomislava Tomorada, prihvaćeno i izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Ukupan rezultat za razdoblje siječanj-lipanj je višak prihoda od 641.963,30 kuna. Na samoj sjednici načelnik Milički izrazio je zadovoljstvo izvršenjem proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine. Na sjednici su donijete i odluke o naknadama članovima Općinskog vijeća, načelniku i zamjenici načelnika. Kao i u prethodnom mandatu, jednoglasno je odlučeno da Vijećnici neće primati naknadu, kao i zamjenica načelnika, dok je volonterska naknada načelnika 6500 kn. I na ovoj točci Sugnetić i Tomorad bili su suzdržani. Dodajmo da je na početku sjednice vijećnik (HSS) ing. Ivan Palanović položio prisegu, s obzirom da nije bio na konstituirajućoj sjednici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila. Izvanredne situacije i ograničenja na autocestama: -prometna nezgoda na Jadranskoj magistrali (DC8) i...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program