Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKO SLAVLJE I PONOS ŽUPLJANA: Velečasni Alen Vrbek predslavio mladu misu

Ispred župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa svoju mladu misu proslavio vlč. Alen Vrbek, koji je za svećenika zaređen u subotu 9. lipnja u Zagrebačkoj katedrali


Pod geslom "O ljubavi tvojoj, Gospodine, pjevat ću dovijeka“ ove je nedjelje ispred župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa svoju mladu misu proslavio vlč. Alen Vrbek, koji je za svećenika zaređen u subotu 9. lipnja u Zagrebačkoj katedrali.

Nakon dirljivog obiteljskog blagoslova u dvorištu župnoga dvora procesija se uputila prema župnoj crkvi. Procesiju su krasile narodne nošnje, vatrogasci u svečanim odorama, lovci i druge udruge te veliko mnoštvo vjernika župe i okolice. Svečanu je Euharistiju posebno obilježila prisutnost velikog broja svećenika, domaćih sinova svećenika, kolega mladomisnika, župljana i mladomisnikovih prijatelja, a bili su prisutni općinski načelnik Marko Kos sa suradnicama kao i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović. Dirljivim riječima obratio se mladomisniku župnik Zlatko Pavetić koji je naglasio da su roditelji prvi odgojitelji duhovnih zvanja te zahvalio mladomisnikovoj obitelji što su sve ono blago koje su oni primili predali mladomisniku. U ime župe mladomisnika je pozdravio Ivan Turjak. 

- Odrastao si u skromna, razborita i samozatajna mladića - rekao je Ivan Turjak. Prigodne riječi homilije i ohrabrenja uputio je preč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, inače bivši župnik svetokriške župe. On je sve okupljene, a na poseban način mladomisnika pozvao da Bogu bude i ostane vjeran, a to će najbolje i jedino postići samo ako svakog dana iznova Bogu bude zahvaljivao na službi za koju ga je odabrao.

Tijekom cijelog slavlja bez obzira na kišu osjetila se radost i zajedništvo župe, kroz pjevanje pučkog zbora, molitve i sudjelovanja pobožnog puka tijekom euharistijskog slavlja. Na kraju se mladomisnik kratko zahvalio; ponajprije Bogu, onda roditeljima, obitelji, susjedima, propovjedniku te svima prisutnima koji su na ovaj ili onaj način doprinijeli da dođe do oltara ili pomogli duhovno ili materijalno. Posebnu riječ zahvale izrekao je župniku Zlatku koji je cijelo vrijeme bio njegov oslonac, ruka koja ga je vodila kroz životno opredjeljenje, a njegove riječi zahvale ganule su sve prisutne. Nakon Euharistijskog slavlja mladomisnik je podijelio svoj mladomisnički blagoslov obitelji te svećenicima, dok su ostali vjernici imali za to priliku nakon večernje Mise zahvalnice na kojoj se okupio ponovno veliki broj vjernika. Župa Sveti Križ Začretje zahvaljuje svim župljanima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Mlade mise.

U nedjelju 22. srpnja održat će nas još jedno mladomisničko slavlje u župi sv. Ane u Loboru vlč. Matije Novačkoga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program