Prethodni članak
Sljedeći članak

Večer Zabočana: Branku Kušanu nagrada za životno djelo


U petak je u dvorani osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog održana manifestacija Večer Zabočana. Mnogobrojni građani



U petak je u dvorani osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog održana manifestacija Večer Zabočana. Mnogobrojni građani došli su pogledati samo dio onoga što su zabočke udruge, društva i pojedinci marljivo uvježbavali i pripremali cijele godine pa je večer obilovala pjesmom, plesom i veseljem.

Uručena su priznanja najuspješnijim sportašima i sportašicama Grada Zaboka, a zvijezda večeri bio je Martin Kotarski, sportaš, filantrop i esejist.

Zabok - grad sportaša


- Znamo kaj smo u ovoj godini napravili, znamo kaj nam je dalje delati, pa stoga uživajmo u večerašnjem programu - kratko se okupljenima obratio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najprije su nastupili Zabočki mališani koji su otpjevali pjesme „Pitanje“ i „Kad si sretan“, a zbor Gjalski okupljenima je poručio „Ljubav je sve“.

Kao i svake godine dodijeljena su priznanja najboljim sportašima i sportskim udrugama grada Zaboka za proteklu godinu koje je proglasio za to imenovani Odbor na čelu s predsjednikom Ivanom Jelenčićem. Na temelju jedine nominacije nagradu za životno djelo dobio je Branko Kušan. Kušan je već 35 godina aktivan u sportu, najprije kao sportaš, a onda i kao nositelj brojnih odgovornih dužnosti u Nogometnom savezu Krapinsko-zagorske županije. Godišnju nagradu Odbora za sport dobili su Božidar Tkalčević (predsjednik, pa dopredsjednik KK Zabok) i Darko Trgovec (NK Rudar).


Najbolji klub grada Zaboka u 2008. ponovno je KK Zabok, ispred NK Mladosti i SD Tekstilac. Za najboljeg sportaša jednoglasno je izabran dvostruki svjetski prvak u jet-skiju, Dalibor Turković (Motostart Zabok), dok je drugo mjesto kao i prošle godine pripalo dvostrukom hrvatskom prvaku u motokrosu i 20. sa SP MX 3, Nenadu Šipeku (MCK Zabok). Treće mjesto ponio je Igor Peklarić, košarkaš zabočkog prvoligaša KK Zabok. Zabočki sportski dragulj, Katarina Jelenčić (kickboksing klub BTI Zabok), uvjerljivo je najbolja sportašica grada, drugo mjesto pripalo je Editi Marenić (Ski klub slalom), dok je treća još jedna članica BTI-a Martina Mitrović. Najbolji junior je Davor Iskrić (NK Mladost), na drugom mjestu završio je uspješni član SD Tekstilac Mario Draganić, dok je treće mjesto pripalo Filipu Tomeku (KK Zabok).

Odbor za sport je odlučio da od ove godine nagrada za sve pionire i kadete bude ravnopravna, bez rang ljestvice, a dobitnici su: Antonio Črnjević (KK Zabok), Kristijan Sever (SD Tekstilac), Mihael Kelnarić (MCK Zabok), Karla Bartolin (Bujinkan dojo), Robert Vojaković (BTI), Klara Cakol (STK Zabok), Martin Kotarski (NK Mladost), Martin Trampuš i Franjo Fotivec (oba NK Rudar Dubrava). Nagrađeni su i najbolji sportaši grada koji se natječu van zabočkih klubova, a to su ove godine Mihael Vukić, vlasnik šest hrvatskih kadetskih rekorda u plivanju i tenisačica Karla Popović, prva tenisačica Hrvatske u kategoriji do 14 godina i 26. tenisačica Europe u svom uzrastu. Dodijeljeno je i jedno posebno priznanje, koje je dobio Tomo Ričko, član Športske udruge slijepih „Zagorje“. Tomo je postigao zapažene sportske rezultate na devet kuglačkih ligaških turnira za slijepe i dva treća mjesta na pikado turnirima za slijepe. Zahvaljujući njegovoj upornosti i zalaganju športska udruga slijepih „Zagorje“ ušla je u Hrvatsku kuglačku ligu slijepih.

U ceremoniji dodjele nagrada pomogao je i posebni gost, Danko Radić, dopredsjednik HOO i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. Čestitao je svim sportašima, a posebno KK Zabok koje, kaže, predstavlja veliko osvježenje u košarkaškom sportu. U tom je trenutku kao naručena stigla friška vijest da je zabočki prvoligaš pobijedio Voštarnicu u utakmici kupa Krešimira Čosića. Gradonačelnik Hanžek je u sjećanje na Večer Zabočana Radiću darovao zlatni grb Grada Zaboka.

Zvijezda večeri


- Nikoga ne zanemarujem, nikoga ne zaboravljam, no među nama se nalazi mladić koji je, složit ćete se sa mnom, zaslužio titulu Zabočanina godine. Osim što je uspješan sportaš, Martin Kotarski je sa Zabočkom kuharicom osvojio srca mnogih, a njegova humana ideja pročula se do Tokyja gdje je primio međunarodno priznanje - objasnio je gradonačelnik Hanžek. Grad je Martinu i njegovoj dvojici braće, Vinku i Vidu, darovao bon za sportsku opremu.

Zaplesali su i članovi kulturno umjetničkog društva Zabok koji su izveli „Molnarske svate“, a program je završio Gradski puhački orkestar sa skladbama „Oko jene hiže“ i „Radetsky marš“. Domjenkom koji su pripremili profesori i učenici Srednje škole Zabok završena je još jedna zabočka večer za pamćenje.



FOTOGALERIJA

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook