Prethodni članak
Sljedeći članak

[UŽIVO] Milanović se obraća javnosti: "Croatia victor"


Foto: Screenshoot N1

Nakon što je jučer Zoran Milanović, zajedno s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom, na konferenciji za medije šokirao javnost i najavio da će se kandidirati na predstojećim izborima kao nositelj liste SDP-a u prvoj izbornoj jedinici, hrvatska politička scena ne miruje.

Iako je bilo najavljeno da će o parlamentarnim izborima u Zagrebu na Preradovićevom trgu danas u 10 sati govoriti predsjednici stranaka Ivica Puljak - Centar, Davor Nađi - Fokus, Radimir Čačić - Reformisti, Dalibor Paus - IDS i Darijo Vasilić - PGS, jutros je stiglo priopćenje iz Centra u kojemu se poručuje da se pressica neće održati zbog "novonastalih okolnosti i potrebe za dodatnim konzultacijama".

Danas oko 10:30 sati Zoran Milanović je stigao u središnjicu SDP-a, gdje se upravo obraća javnosti.

Prije njega govor je održao Peđa Grbin:

Tekstualni prijenos:

"33 dana do izbora. Čeka nas težak posao. Ovo su izbori za demokraciju. Oni koji su mrcvarili institucije, Ustav, zakone, poslovnike... Nisu ponudili ništa. Nijedan problem oni nisu uspjeli riješiti. Da, svaki euro je dobrodošao, ali daj problem riješi trajno, a to HDZ nije u stanju. Oni su navikli da žive u korupciji i da nas sve mogu potkupiti. Mi im poručujemo, ne možete!", rekao je Grbin.

"Naše ljude potkupiti nećete. Oni znaju što je za nekoliko tjedana. U pitanju je sloboda i demokracija", rekao je Grbin. "Odluka da Milanović bude kandidat nije se rodila preko noći, ona je promišljena", kaže Grbin.

Sada se javnosti obraća Milanović:

"Ovdje sam prije par godina govorio kao kandidat za predsjednika. Počeo sam u dobroj vjeri, prema propisima. Na prvim izborima 2020. opet manipulativnim izborima, sam se držao neutralno. Prvi sam predsjendik koji na te izbore nisam ni otišao. Ovo o čemu danas odlučuju ljudi u mojoj glavi nije bilo moguće prije dva mjeseca.

Ovdje skoro da nije bilo izbora. Vrijeme je da kažemo, dosta je, nećete više. Ovo je borba za vladu nacionalnog spasa. Vodili smo Hrvatsku dvaput i otišli s vlasti dostojanstveno, časno, ali nikad pokoreno i devastirano. ", rekao je Milanović.

U normalnim vremenima, tko odlučuje jesu li normalna vremena. Partijska klika. Ovo što se dogodilo od nove godine nije mrcvarenje, to je duboko ciničan, bezobrazan, drzak... Pravljenje budala od cijele nacije. Nijedno upozorenje nije pomoglo. Hrvatska je otplovila kao nekakva skela. 

U normalnim vremenima, tko odlučuje jesu li normalna vremena. Partijska klika. Ovo što se dogodilo od nove godine nije mrcvarenje, to je duboko ciničan, bezobrazan, drzak... Pravljenje budala od cijele nacije. Nijedno upozorenje nije pomoglo. Hrvatska je otplovila kao nekakva skela. Moraš voditi brigu o narodu, biti s njima i slušaš, ne bespogovorno. Ovo je 7.5 godina katastrofalne vlasti koja poprima elemente grčke tragedije. Slijedi katarza. Zaustavit ćemo hrvatsku tragediju.

Koja razlika u jednom danu - what a difference a day makes", zaključio je Milanović svoj govor i dobio ovacije. "Croatia victor", dodao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook