Prethodni članak
Sljedeći članak

Utvrđene nepravilnosti!

Inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, koja je 09. veljače obavila zdravstveno – inspekcijski nadzor


Inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, koja je 09. veljače obavila zdravstveno – inspekcijski nadzor u zabočkoj Općoj bolnici, utvrdila je određene nepravilnosti u toj najvećoj zagorskoj zdravstvenoj ustanovi, koja je proteklih tjedana, zbog izbora novog ravnatelja, bila jedna od glavnih zagorskih tema.

Kako je u današnjem izdanju Zagorskog lista izjavila predsjednica Upravnog vijeća OB Zabok Sonja Borovčak, inspekcija je došla nakon što su dva člana Upravnog vijeća, dr. Dragica Ceboci i Damir Srebačić, poslali u ministarstvo obavijest u obliku kronologije svih događanja, od raspisivanja natječaja, do smjene člana Upravnog vijeća Dragutina Jakuša, no u toj obavijesti, kaže Borovčak, ima dosta netočnosti.

Na naš novinarski upit, iz Ministarstva zdravstva stigao je odgovor, potpisan od ministra Nevena Ljubičića, u kojem, između ostalog, stoji:

«Dana 06. veljače 2006. godine ovo Ministarstvo zaprimilo je predstavku članova Upravnog vijeća Bolnice koji ukazuju na moguće nezakonitosti u radu Upravnog vijeća Bolnice navodeći da trenutno nema osobe koja obnaša funkciju ravnatelja, niti je imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja. Temeljem takvih navoda zatražili su da Ministarstvo zdravstva obavi zdravstveno – inspekcijski nadzor».

Traženi nadzor inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je u OB Zabok 09. veljače i utvrdila određene nepravilnosti, odnosno, kako stoji u odgovoru Ministarstva:

«U provedbenom zdravstveno - inspekcijskom nadzoru utvrđene su nepravilnosti na okolnosti trajanja mandata članova Upravnog vijeća Bolnice, koje imenuje Županijsko poglavarstvo kao i nepravilnosti na okolnosti trajanja mandata ravnatelja Bolnice.

O utvrđenim nepravilnostima zatražit će se očitovanje Županijskog poglavarstva Krapinsko-zagorske županije.

Temeljem takvog stanja stvari navodimo da je predmetni postupak još u tijeku».

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook