Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavska osnovna škola predstavila svoj projekt na međunarodnoj konferenciji nastavnika


U Brelama je održana Međunarodna konferencija: Pogled u učionicu-od tradicije do suvremenosti od 29. travnja do 1. svibnja. Organizirana je za učitelje, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom obrazovanju, na kojoj su sudjelovali i nastavnici iz zagorskih škola.

Konferenciju je otvorila ravnateljica Hrvatske zajednice osnovnih škola, Jasmina Hamer, a tijekom konferencije održana su zanimljiva plenarna predavanja stranih profesora i pedagoga na razne teme poput digitalne demencije, motiviranosti učitelja, primjene umjetne inteligencije i slično.

Konferencijski program uključivao je i brojne dodatne aktivnosti, interaktivna predavanja i radionice učitelja koji su dijelili primjere dobre prakse, a među brojnim zanimljivim predavanjima, predstavila se i Osnovna škola Oroslavje. – Održala sam interaktivnu radionicu  u suradnji s učiteljicom Ivanom Frančić iz Osijeka. Tema radionice 'Tvoje mjesto zvuči poznato' je bila usmjerena na razvoj prirodoslovne i kartografske pismenosti učenika. Prikazale smo suradnju naših učenika iz OŠ Oroslavje (Zagorje) i OŠ Ivana Filipovića (Osijek).  Radionica je bila usmjerena i na osnaživanje učiteljskih kompetencija u prirodoslovnoj pismenosti – pojasnila je Renata Posavec iz OŠ Oroslavje, dodavši kako je ova konferencija, osim stručnog usavršavanja, bila prilika za razmjenu ideja, mišljenja, umrežavanje i upoznavanje novih kolega te su stvorene i zanimljive ideje za nove projekte.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook