Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro početak gradnje nove dvorane u Zlatar Bistrici

Na temu gradnje dvorane održan je sastanak krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara s načelnikom Općine Zlatar Bistrica Žarkom Miholićem i novom ravnateljicom OŠ Zlatar Bistrica Jasnom Kokot Pelko


Krajem prošle godine stigla je građevinska dozvola za gradnju nove sportske dvorane u Zlatar Bistrici. Na temu nove dvorane, nakon što je, podsjetimo, stara izgorjela u požaru na samom početku prošle godine, održan je sastanak krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara s načelnikom Općine Zlatar Bistrica Žarkom Miholićem i novom ravnateljicom OŠ Zlatar Bistrica Jasnom Kokot Pelko.

- Građevinska dozvola je izdana i postat će pravomoćna kroz nekoliko dana. Slijedi nam izrada izvedbenog projekta s troškovnicima, nakon čega će biti raspisan javni natječaj. Dvoranu ćemo graditi u dvije faze, a završetak radova planiramo za kraj 2018. godine ili početak 2019. godine. Razgovarali smo i o tome da ove godine krenemo u projektiranje dogradnje škole, kako bismo djeci i nastavnicima omogućili bolje uvjete, odnosno prelazak na jednosmjensku nastavu. Ova investicija mogla bi početi po završetku izgradnje dvorane -  izvjestio je župan Kolar o zaključcima sastanka.

Općina Zlatar Bistrica uključit će se u financiranje izgradnje nove dvorane, u korist građana i osnovne škole, kaže načelnik Žarko Miholić. - Sve ide prema dogovorenom dinamičkom planu. Općina je dala dio zemljišta za formiranje nove građevinske čestice, odnosno Vijeće je donijelo odluku o prijenosu parkirališnog prostora od 400 kvadrata uz dvoranu u vlasništvo škole, jer je toliko nedostajalo za dobivanje građevinske dozvole. To je i gruntovno provedeno. Nova dvorana imat će 400 kvadrata više od stare, 500 fiksnih sjedećih mjesta, bit će kvalitetnija i modernija od stare dvorane. Borilište će biti prema svim standardima i na njemu će se moći odvijati sve utakmice, u rangu državnih natjecanja, a posebna pažnja bit će posvećena i akustici, pa će dvorana biti pogodna i da se u njoj kavlitetno odvijaju sve javne manifestacije i priredbe – dodao je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, napomenuvši da građani izgled buduće dvorane mogu vidjeti na službenoj web stranici Općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook