Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak deset požara u protekla 24 sata

Unatoč apelima vatrogasaca i policije koji upozoravaju da se prije paljenja vatre i spaljivanja korova, šikare i suhe trave poduzmu mjere opreza kako se požar ne bi proširio i izazvao posljedice, nema pomaka.


Samo u protekla 24 sata Županijski centar 112 u Krapini zabilježio je deset požara, što na objektima, što požara suhe trave i raslinja. U Vižovlju kod Velikog Trgovišća  izbio je požar kleti, a intervenciji gašenja požara angažirani su ZJVP Zabok i DVD Veliko Trgovišće.  Požar je izbio i na dva drvena stupa. Gorio je drveni stup telefonskog voda u Gredicama kod Klanjca i električni stup u Brezakovcu kod Zagorskih Sela, a na obje intervencije je izašla ZJVP Zabok. Požara suhe trave i raslinja bilo je čak sedam jučer. Gorjelo je u Jakšincu kod Gornja Stubice, Donjem Škrniku kod Kumrovca, Maloj Erpenji kod Krapinskih Toplica, Brdu Jesenjskom kod Jesenja, na dvije lokacije u Konjščini te u Radakovom kod Kraljevca na Sutli. Na gašenju tih požara bila su angažirana lokalna vatrogasna društva.

1. Ne palite vatru za vrijeme jakog vjetra, u blizini objekta ili šume

2. Prilikom spaljivanja korova i suhe trave, potrebno je osigurati sredstva za gašenje (naprtnjača s vodom, naprtnjače, priručna sretstva)

3. Po mogučnosti o paljenju suhih površina obavijestiti vatrogasnu postrojbu i osigurati dežurstvo

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook