Prethodni članak
Sljedeći članak

Uručeni ugovori voditeljima univerzalnih sportskih škola i vježbaonica

Riječ je o projektima Hrvatskog školskog sportskog saveza, koji se provode u osnovnim i srednjim školama, s ciljem djeca i mladi steknu naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću

Danas su u Krapini su uručeni ugovori voditeljima univerzalnih sportskih škola i vježbaonica.

Riječ je o projektima Hrvatskog školskog sportskog saveza, koji se provode u osnovnim i srednjim školama, s ciljem djeca i mladi steknu naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću, odnosno da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem kojeg djeca moraju "odraditi" nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdravi životni odabir. Projekt Univerzalna sportska škola obuhvaća učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, dok projekt Vježbaonica obuhvaća osnovnoškolce od 5. osnovne do 4. razreda srednje škole. Na području Krapinsko – zagorske županije Vježbaonica će se provoditi u 7 osnovnih i 4 srednje škole, dok će se Univerzalna sportska škola provoditi u 17 osnovnih škola.

Za realizaciju navedenih projekata u školskoj godini 2017./18. Hrvatski školski sportski savez proslijedio je Školskom sportskom savezu KZŽ ukupno 192 tisuće kuna. Potpisivanju ugovora nazočila je i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek.

- Drago mi je što će se ovi projekti provoditi, jer će djeca i mladi biti dodatno motivirani za bavljenje sportom, odnosno fizičkom aktivnošću. Nadam se da će se što više djece odlučiti na bavljenje sportom. Željela bih zahvaliti vama, profesoricama i profesorima tjelesnog odgoja, na svemu što radite, kako kroz redovan rad, tako i kroz županijski Školski sportski savez i Zajednicu sportova KZŽ, na promociji sporta i zdravog načina života. Krapinsko – zagorska županija također daje svoj doprinos, pogotovo kad je u pitanju sportska infrastruktura; završavamo sportsku dvoranu u Đurmancu, bit će sagrađena nova dvorana u Zlatar Bistrici, imamo i dvije nove dvorane u sustavu, u Donjoj Stubici i Zaboku. Obnavljamo i školska sportska igrališta, nastojimo svake godine povećati sredstva u proračunu za županijski školski sportski savez, jer smatramo da sve aktivnosti koje radi su jako važne -  rekla je zamjenica župana Petek.

Potpisivanju ugovora nazočio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Ugovore su, zajedno sa zamjenicom župana Petek i gradonačelnikom Gregurovićem, uručili predsjednica i tajnik županijskog Školskog sportskog saveza Tanja Tuđa i Radovan Cesarec te ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan.

PROJEKT VJEŽBAONICA

Osnovna škola Đurmanec
Osnovna škola Gornje Jesenje
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog
Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica
Osnovna škola Oroslavje
Osnovna škola Side Košutić, Radoboj
Osnovna škola Stjepana Radića, Brestovec
Srednja škola Krapina
Srednja škola Pregrada
Srednja škola Zabok
Srednja škola Oroslavje

PROJEKT UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

1. OŠ Belec
2. OŠ Augusta Cesarca, Krapina
3. OŠ Đure Prejca, Desinić
4. OŠ Gornje Jesenje
5. OŠ Janka Leskovara, Pregrada
6. OŠ Josipa Broza, Kumrovec
7. OŠ Josipa Broza, Kumrovec
8. OŠ Konjščina, Konjščina
9. OŠ Kraljevec na Sutli, Kraljevec na Sutli
10. OŠ Ljudevit Gaj, Mihovljan
11. OŠ Ljudevit Gaj, Krapina
12. OŠ Side Košutića, Radoboj
13. OŠ Side Košutića, Radoboj
14. OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički
15. OŠ Tuhelj
16. OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli
17. OŠ Zlatar Bistrica
18. OŠ Đurmanec
19. OŠ Đurmanec
20. OŠ Bedekovčina
21. OŠ Bedekovčina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8), između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program