Prethodni članak
Sljedeći članak

U SŠ Krapina danas se održavaju županijski susreti Lidrano

Na ovogodišnjem Lidranu sudjeluje 190 učenika iz 27 osnovnih škola te 53 učenika iz 7 srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije


Učenici se i ove godine natječu u kategoriji literarnog, novinarskog, radijskog  i dramsko-scenskog izraza. Županijski susreti počeli su natjecanjem učenica i učenica osnovnih škola, koje je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. 

 - Natjecanja poput Lidrana spadaju u aktivnosti koje razvijaju kod djece i mladih kreativnost, koje nam daju mogućnost da otkrivamo talente, koje onda dalje može razvijati i usmjeravati. Organizaciju natjecanja i susreta učenika iz jezično – umjetničkih, prirodoslovno - matematičkih, humanističkih i ekoloških područja već više  godina radi  Županija, a organizaciju športskih natjecanja Savez školskih športskih klubova KZŽ. Financiranje svih tih natjecanja vrši se iz županijskog proračuna, za što smo ove godine osigurali 520 tisuća kuna, i taj novac je najbolje potrošen novac u proračunu. Zašto? Zato jer je ulaganje u djecu, koja upijaju kao spužve sve ono što se događa oko njih, dobra investicija. Razvijanje hrvatskog jezika u pismu i izričaju je izuzetno bitno za opstojnost nas kao naroda i nacije, jer onaj tko ne cijeni svoju prošlost, kulturu i jezik, nema budućnost - rekao je župan Kolar. Otvorenju susreta nazočili su i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook