Prethodni članak
Sljedeći članak

U porciji ćevapa gosti našli opušak

Šok i gubitak apetita prvo je što smo osjetili nakon što smo u porciji ćevapa našli opušak. Ćevape smo kupili u krapinsk


Šok i gubitak apetita prvo je što smo osjetili nakon što smo u porciji ćevapa našli opušak. Ćevape smo kupili u krapinskoj pečenjarnici i slastičarnici Yeti, a opušak u lepinji primijetili smo kad smo pojeli gotovo cijelu porciju.


Pokazavši otkriće djelatnicama pečenjarnice Yeti, one su se odmah ispričale i ponudile drugu porciju ćevapa.

Isprika za incident

Lepinje nabavljamo od dobavljača iz Zagreba i dosad nismo imali nikakve probleme. Kako se to dogodilo kod nas u pečenjarnici, prihvaćamo odgovornost i ispričavamo se - kaže Alija Valjidin, brat od vlasnika Yetija. Dodao je kako se uvijek može nešto dogoditi bez obzira na sve poduzete mjere kontrole i zaštite.

- Iako imamo mnogo tuđih proizvoda koje dodatno kontroliramo, ne može se uvijek izbjeći takva situacija. Pri proizvodnji kolača i sladoleda tako što se ne može dogoditi jer svaku fazu proizvodnje kontroliramo - objašnjava Alija.

Dodao je kako postoje samo dvije mogućnosti, ili se to dogodilo u pekari ili je već bilo u brašnu. Ističe kako k njemu inspekcija može doći u bilo koje doba jer radi prema svim propisima i standardima. Iako su nam objasnili da pecivo nabavljaju iz Zagreba, nisu nam rekli naziv pekarnice.

Višestruke kontrole

Uzalud smo insistirali na tome, ali naziv pekranice u kojoj je u leipnju zamiješan i opušak cigarete ostao je nepoznanica.

- Postoji teoretska mogućnost da se nađe strano tijelo u pekarskom proizvodu, ali pridržavanjem najviših standarda takva je mogućnost svedena na namanju moguću mjeru. Vrlo mnogo novca ulažemo u higijenu kako bi naši potrošači bili sigurni da tako što neće naći u našim proizvodima - objašnjava Vlado Kranjčec, voditelj proizvidnje u Pekomu.

Dodao je kako imaju višestruke kontrole, a brašno se prije uporabe obavezno prosijava tako da je nemoguće naći neko smeće u proizvodima Pekoma. A ko se to ipak dogodi, stranka treba donijeti proizvod s računom na sanitarnu inspekciju, koja otkriva čiji je to proizvod i na osnovi toga piše prekšajnu prijavu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook