Prethodni članak
Sljedeći članak

U policajca ispalio četiri hica

Tog sam 14. rujna 2003. oko 23 sata obavljao policijski nadzor u Krapinskim Toplicama kad me vlasnica tamošnjeg kafića &


Tog sam 14. rujna 2003. oko 23 sata obavljao policijski nadzor u Krapinskim Toplicama kad me vlasnica tamošnjeg kafića »Mali kutić« zamolila da joj pomognem umiriti nasilnog gosta. Fijolić je bio kraj šanka i ubrzo nakon mojeg dolaska izašao je iz kafića.

Zatim je snažno lupio o zaključana vrta kafića. Predstavio sam mu se, rekao da sam policajac, pokazao mu značku i upitao zbog čega je to učinio. Na to se sagnuo u svoj auto i uzeo pištolj te ispalio u mene dva hica. Bacio sam se na pod, a Fijolić je krenuo terasom prema meni. Zgrabio sam ga za ruku u kojoj je držao pištolj i počeli smo se hrvati. U hrvanju je ispalio još dva hica, od kojih mi je jedan prošao blizu glave. Na kraju mi je uspio pobjeći, a moje kolege su ga kasnije uhvatile - kazao je u petak na zlatarskom Županijskom sudu policajac Darek Kunović (37).

Dragutin Fijolić (55) iz Krapinskih Toplica tereti se za teški pokušaj ubojstva policajca Kunovića. Ovo je ponovno suđenje, jer je Vrhovni sud ukinuo presudu istog sudskog vijeća, na čelu sa sucem Tomislavom Ivandom, koje ga je prije tri godine osudilo na godinu i pol zatvora, ali ne za teški već za »običan« pokušaj ubojstva.

Prvostupanjski je sud, naime, bio mišljenja da pijani Kunović u mraku s udaljenosti od sedam metara nije mogao znati da je riječ o policajcu, a s takvim tumačenjem se nije suglasio Vrhovni sud. Sudska vještakinja za psihijatriju, dr. Ivana Peko Čović potvrdila je da , iako je bio pijan a policajac u civilu, Kunović je trebao shvatiti da ga u nasilničkom ponašanju pokušava zaustaviti policajac. Suđenje se nastavlja u lipnju.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook