Prethodni članak
Sljedeći članak

U planu proširenje županijske ceste kod mosta u Vinipotoku

Općina je otkupila zemljište za razmještanje opasnog zavoja, a iz ŽUC-a sada kažu kako im ta rekonstrukcija nije prioritetna

  • Most u Vinipotoku

    Most u Vinipotoku

Rekonstrukcija županijske ceste i izmiještanje zavoja kod Buntaka (Gljaja) u općini Lobor ne kreće u ovoj godini. Eventualno, 2019. godine, ukoliko se na području općine Lobor ne otvore klizišta. - Projektna dokumentacija je spremna. Općini smo dali da odluči, je li im prioritet proširenje zavoja kod Buntaka ili proširenje ceste kod mosta u Vinipotoku (kod skretanja za bivšu Ciglanu) radi potrebe razvijanja lokalnog poduzetništva, tvrtke Q.dom koja gradi mobilne kućice. Odlučeno je da se ide u rekonstrukciju u Vinipotoku – rekao nam je Željko Vincelj, ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije.

Potpisan i zadnji ugovor

Zavoj kod Buntaka

Dakle, rekonstrukcija u Vinipotoku ide sigurno ove godine, dok će na rekonstrukciju županijske ceste kod Buntaka građani morati još pričekati. Općina Lobor za potrebe rekonstrukcije imala je zadatak da riješi imovinsko – pravne odnose i otkupi zemljište. Ukupno je za otkup zemljišta utrošeno 109.480 kuna. - U petak smo potpisali zadnji kupoprodajni ugovor za zemljište koje nam je potrebno za preseljenje zavoja i to s vlasnikom Tomislavom Krajnikom. Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti s vlasnikom i da nije bilo potrebno izvlaštenje – rekla je načelnica Ljubica Jembrih, koja je istaknula da su njima prioritetne obje rekonstrukcije i da njoj nije dana mogućnost da odluči.

Oba projekta su nam prioritetna

– Rekonstrukcija mosta u Vinipotoku potrebna nam je radi razvijanja naše industrijske zone. Tvrtka Q.dom iznijela je svoj plan proširenja i zapošljavanja novih radnika i naravno da im treba u tome pomoći i stvoriti uvjete za poslovno razvijanje i proširenje proizvodnih kapaciteta, no isto tako i rekonstrukcija kod Buntaka vuče se već nekoliko godina i rečeno mi je na prvom radnom sastanku sa županom i ravnateljem ŽUC-a da su oni spremni i da su sredstva osigurana. To nam je obećano prošle godine i očekujem da se paralelno krene s tom dionicom – rekla je Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program