Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri muškarca i žena osumnjičeni za pljačku zlatarnice

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četvorica muškaraca iz Zagreba, u dobi od 29 do 50 godina, te 33-godišnjakinja iz Zagreba, počinilo kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo teške krađe osobnog automobila.

Razbojništvo je izvršeno 11. srpnja 2012. godine oko 15.30 sati u zlatarnici u Krapini, kada su dvojica maskiranih razbojnika ušla u zlatarnicu, te uz prijetnju pištoljem od 37-godišnje djelatnice otuđili zlatni nakit, vrijednosti više od sto tisuća kuna, nakon čega su se sa mjesta događaja udaljili prethodno otuđenim osobnim vozilom Volkswagen Golf IV srebrne boje u kojem ih je čekao treći počinitelj. Razbojnici su bili maskirani motociklističkim kacigama.

Temeljem naloga naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršene su pretrage domova i drugih prostorija, te osobnih automobila koje koriste četvorica osumnjičenika i osumnjičenica kojom prilikom je pronađen pištolj s 15 komada pripadajućeg streljiva, plastični pištolj, tri prijenosna računala, specijalni provalnički alat, više mobitela s više SIM kartica, zlatni nakit, više komada dragog kamenja i dijelova nakita, te streljiva.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook