Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas sve čeka do ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Pixsell)


U današnjem tiskanom izdanju Zagorskog lista prognostičar Kristijan Božarov objavio je prognozu za idućih tjedan dana.

Njegovu tjednu prognozu prenosimo u cijelosti.

VREMENSKA SLIKA:
U prošlih tjedan dana bilo je malo hladnije, ponegdje čak i uz slab mraz. No, ipak je bilo puno oblaka, povremeno i malo kiše, što je spriječilo štetu u voćarstvu. Čini se da u ovom tjednu imamo malo toplije vrijeme. Početkom tjedna kiša, zatim nekoliko suhih dana s prohladnim jutrima i postupno sve višom dnevnom temperaturom kako se bliži vikend. Nova promjena je moguća početkom sljedećeg tjedna. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.


VREMENSKA PROGNOZA:
Malo povoljnije vrijeme očekujemo u srijedu. Kombinacija oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, većinom suho, ali ponegdje je još uvijek moguće malo kiše ili neki kraći proljetni pljusak. Veći dio dana u većem dijelu županije prolazi suho. Jutro će biti prohladno uz temperaturu od 2 do 5, a najviša dnevna oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Jutra će biti hladna i u četvrtak i petak. Zbog pretežno vedrog neba u noćnim satima temperatura se može spustiti do nule pa nije isključena pojava slabog mraza. Ali to, srećom, nije neki duboki minus pa ne bi trebalo biti većih šteta. Dani nam najavljuju suho i pretežno sunčano vrijeme, možda s umjerenom naoblakom. Dnevno ožujsko sunce bit će dovoljno jako da temperatura u popodnevnim satima prijeđe 15 Celzijevih stupnjeva.

U subotu lagana južina uz umjeren jugozapadni vjetar. Vrijeme će biti djelomično sunčano, a temperatura zraka ugodna. Međutim, tijekom dana mjestimice može doći do jačeg razvoja oblaka uz mogućnost za proljetni pljusak.

Vrijeme za nedjelju izgleda većinom suho, djelomično sunčano i toplo uz južinu. Dnevni maksimalac će se približiti brojci od 20 Celzijevih stupnjeva.

Toplo se čini i u ponedjeljak, ali uz sve više oblaka. Kako dan ide kraju tako možda opet padne i malo kiše ili kakav pljusak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook