Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve je spremno za "Prvi glas Zagorja"!

Tradicionalni Tjedan kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju ove se godine održava po 38. put i to od 19. do 26


Tradicionalni Tjedan kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju ove se godine održava po 38. put i to od 19. do 26. kolovoza. Riječ je o tjednu prepunom raznih događanja, a u kojem je središnji dio Festival pjevača amatera Prvi glas Zagorja .

Ove godine sve tri festivalske večeri održat će se na otvorenom, na velikoj pozornici koja će već po običaju biti postavljena na središnjem Trgu hrvatske kraljice Jelene, a budući je nadstrešnica nad pozornicom ove godine proširena, od ove namjere organizatore ne bi trebala odvratiti ni eventualna kiša.

Uz tradicionalni mini nogometni noćni turnir posebna je atrakcija svake godine nogometna utakmica domaćeg Jedinstva protiv zagrebačkog Dinama. Bijeli i plavi svoje će kopačke ukrstiti i ove godine, to je sigurno, no još uvijek se ne zna koji dan, budući atraktivni gosti imaju na rasporedu popravni ispit s londonskim topnicima.

Bez obzira na brojne kulturne i sportske događaje, gostovanje predstave zagrebačkih Histriona O´Kaj s atraktivnim glumcima, svetokriški Tjedan kulture, zabave i športa poznat je u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj po odličnim feštama koje se svake večeri u tjednu odvijaju na više lokacija, a gosti ne bi trebali biti razočarani ni ove godine.

I dalje će glavni konkurenti u privlačenju gostiju biti ugostitelji na središnjem trgu, popularnom pijacu, i šator na nogometnom igralištu NK Jedinstva. Na obje lokacije, kako je najavljeno, bit će odličan zabavni program, živa muzika, «jesti i piti», a da je riječ o zdravoj konkurenciji svjedoči i činjenica da su nastupe zvijezda na svojim lokacijama dogovorili u različite dane.

Tako će na igralištu Jedinstva u petak 25. kolovoza nastupiti Crvena jabuka, a dan kasnije, u subotu, na pozornici na trgu, nastupa Vesna Pisarović. Naravno, koncerti su besplatni, a gosti dobrodošli.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook