Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠUDIGO ponavlja uspjehe na državnim natjecanjima u sektoru umjetnosti

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ponavlja uspjehe na državnim natjecanjima u sektoru umjetnosti.


Ove godine s državnog Natjecanja-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016. koje se održalo u Školi primijenjenih umjetnosti u Puli 28.-29. 4. 2016. učenici i njihovi mentori vratili su se s osvojene dvije prve nagrade i jednom trećom.

Eva Novak, učenica prvog razreda likovne umjetnosti i dizajna osvojila dvije nagrade zlatnog sjaja: i to 1. generacijsku nagradu (1. razred) te za rad u radionici na Državnom natjecanju na temu poticaj. Učenici je bila mentorica profesorica Carmen Bačura Potočić.

Gabrijel Krušelj učenik trećeg razreda industrijskog dizajna osvojio je 3. mjesto u kategoriji teme-poticaja realiziranih likovnim izrazom na temelju istraživačkog rada, a mentorice dr.art. Mirjana Smolić.

Višegodišnje nagrađivanje učenika likovne umjetnosti i dizajna na državnoj razini plod je neumornog rada profesorskog kadra u jedinoj strukovno–umjetničkojškoli u Krapinsko–zagorskoj županiji koja umjetničko obrazovanje provodi već više od 20 godina, a danas svoje programe upotpunjuje novim programima iz područja novih tehnologija i multimedije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook