Prethodni članak
Sljedeći članak

Stručni skup učitelja: "HNOS i dječji časopisi"

Dvjestotinjak učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u utorak se okupilo


Dvjestotinjak učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u utorak se okupilo u zabočkoj Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog na stručnom skupu «HNOS i dječji časopisi», što ga je organizirala «Školska knjiga».


Sudionike je pozdravio Ivan Vavra, član Uprave «Školske knjige», nakon čega su glavna urednica «Modre laste» Željka Horvat Vukelja i glavna urednica Smiba Snježana Marić govorile o temi «Hrvatski nacionalni obrazovni standard i dječji časopisi u odgojno-obrazovnom procesu».

Pokazale su uz LCD projekciju na nizu primjera kako časopis može biti dinamičan, aktualan i interaktivan te kako može ponuditi obilje materijala za korelacije među predmetima. Osobito je naglašena uloga «Modre laste» i «Smiba» u poticanju i afirmiranju dječje kreativnosti, o čemu svjedoče stranice rezervirane za dječje literarne, novinarske i likovne radove te brojni stvaralački nagradni natječaji.

U nastavku stručnoga skupa urednik Borna Lulić održao je predavanje o strategijama uspješnog rada u razredu, pripremljeno prema najnovijim izdanjima «Školske knjige» - prijevodima uspješnica «Pismo učitelju» i «Tajne uspješnog rada u razredu» britanske učiteljice i spisateljice Sue Cowley čija je konstatacija:»

Jedna od najvažnijih osobina dobrog učitelja jest sposobnost upravljanja ponašanjem učenika. Tek kada su učenici koncentrirani , disciplinirani i kada se lijepo ponašaju , možemo u njima potaknuti želju za učenjem».


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook