Prethodni članak
Sljedeći članak

Stotinjak sudionika križnog puta župom Marija Bistrica

Korizmeni Križni put ''Putovima križeva krajputaša i kapelica''


Jučer je u Župi Marija Bistrica na rasporedu bio Župni korizmeni Križni put ''Putovima križeva krajputaša i kapelica''. Prije samo polaska, u Bazilici MBB-e služena je Sveta misa.

Ovogodišnja ruta od 16,7 km, prošla je naseljima: Bistrica (bazilika) – Sekovice - sv. Benedikt - Jagari - Globan - Rubenov Breg - Šalamoni, Kožići - Cecilj - Sušobreg - Poljanica (Šestak) - Babići, Kovačići - Marija Bistrica. Zanimljivo je da je druga postaja ove godine izmoljena u Karmelu, uz časne sestre Karmelićanke.

Prije polaska u Bazilici MBB-e služena je sveta misa, koju je predslavio rektor Svetišta MBB-e i bistrički župnik preč. Domagoj Matošević, a koji je i sam prošao cijelu rutu. Sudjelovalo je stotinjak župljana ali i gostiju iz drugih župa. Logistička potpora i ove godine bili su Zlatko Skočak i Franjo Tomorad iz DVD-a Marija Bistrica, koji su s kombi vozilom pratili pješake i one za koje se ukazala potreba, u težim dijelovima rute prevozili ih.

Na kraju križnog puta organizirana je okrijepa uz gulaš u Dvorani Božjeg milosrđa, a na putu su sudionici proveli više od šest sati, a za kratke okrijepe tijekom puta pobrinuli su se brojni mještani, kraj čijih je kuća ili kleti prolazila ovogodišnja ruta.  

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook