Prethodni članak
Sljedeći članak

Što je intolerancija na hranu i kako biorezonanca može pomoći ?

Poznata je važnost unosa zdrave hrane u tijelo. Poznata je i potreba za adekvatnom dozom nutrijenata koje možemo dobiti s voćem, povrćem, ribom itd.. Također, poznato je da šećeri, nezdrave masti i rafinirana ulja doprinose lošem zdravlju i razvoju kroničnih bolesti. Naposlijetku, poznato je i da imunološki sustav može reagirati na određenu vrstu hrane, uzrokujući alergijsku reakciju odnosno alergiju na hranu. S druge strane, manje su poznate intolerancije na hranu, te mnogi ljudi smatraju alergije i intoleranciju na hranu sličnima, što nije točno. Iako postoje neki slični simptomi između alergija i intolerancije, važno je znati razliku između njih.

Za početak, intoleranciji je potrebno ponekad i nekoliko dana do početka simptoma, dok je kod alergije reakcija trenutna i potencijalno smrtonosna (anafilaktički šok). Drugo, mehanizam djelovanja iza reakcije kod alergija je imunitet, dok je kod intolerancije na hranu reakcija uzrokovana samom hranom i nemogućnošću probavnog sustava da tu istu hranu adekvatno probavi. Treće, i najmanja količina alergena dovoljna je da osoba doživi alergijsku reakciju dok kod intolerancije na hranu to nije slučaj – potrebna je veći i konzistentni unos određene hrane kako bi se vidio odraz na zdravlju pojedinca, što ne uključuje anafilaktički šok već simptome poput boli u abdomenu, proljeva, nadutosti, vjetrova te reakcije na koži poput osipa ili svraba.

Kako biorezonanca može pomoći?

Iako je klasična medicina napredovala u pogledu dijagnosticiranja alergija na hranu, to na žalost nije slučaj kod intolerancije na hranu. Pacijentima se najčešće u takvim slučajevima savjetuje da prate i bilježe unos hrane kao i pripadajuće simptome, no to se ne pokazuje kao uspješna praksa iz razloga što kod intolerancije može proći i nekoliko dana prije nego što se simptomi razviju što onemogućava točno prepoznavanje ometajuće hrane.

Biorezonanca s druge strane nudi učinkovitu i preciznu metodu testiranja intolerancije na hranu. BICOM uređaj koristi se kako bi poslao predprogramirane elektromagnetske signale u tijelo pacijenta koje testiraju reakciju tijela na elektromagnetske valove određene hrane. Na ovaj način dobivamo informaciju na koju hranu postoji intolerancija kako bismo mogli stvoriti plan prehrane podešen individualnim potrebama.

U Luminus centru za biorezonancu zdravlju pristupamo cjelovito, a klijentima smo posvećeni u postizanju optimalnog zdravlja i dobrobiti kroz prirodne, holističke tretmane. Iskoristite trenutnu promociju (40€ umjesto 60€) koja traje do 20.05.2024. te napravite test intolerancije na hranu i alergene koji uključuje 180 namirnica. Za sve dodatne informacije posjetite našu internetsku stranicu: www.luminusbiorezonanca.com     

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook