Prethodni članak
Sljedeći članak

Snježni zapusi stvaraju probleme na cestama u Zagorju, u pojedinim školama sutra nema nastave

Nastave sutra nema u školama u Budinščini, Belcu, Loboru, Hrašćini i Petrovoj Gori


Jak vjetar stvara zapuhe na pojedinim cestama u Zagorju, posebice na brdskim prometnicama. Zapusi se tako stvaraju na cestama u podnožju Strahinjčice ( Macelj, Ravninski, Donje Jesenje, Radoboj, Gorjani, G. Šemnica), na cestama u podnožju Ivančice (Veternica, Stari Golubovec, Petrova Gora, Martinščina, Belec, Juranščina, G. i D. Selnica, Zajezda, Loborčeci) i na cestama u podnožju Medvednice (Sljemenska cesta, Karivaroš, Sveti Matej).

Kako javlja HAK, zbog prepriječenog teretnog vozila na državnoj cesti D35 u mjestu Veternica vozi se naizmeničnim propuštanjem vozila, a zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s poluprikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta sutra neće biti nastave u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Budinščina. Kako stoji na internetskim stranicama općine, nastave neće biti u Matičnoj školi Budinščina i PŠ Hrašćina. Taj dan nema ni predškole. Hoće li se nastava idućih dana odvijati, ovisit će o vremenskim prilikama, a roditelji i učenici situaciju odnosno obavijesti mogu pratiti na web stranicama škole.

– Imamo jako puno učenika putnika i djeca su u ponedjeljak jedva došla kući. Mnoga djeca žive na brijegu, mi smo brežuljkasto područje, pa osim vožnje autobusom, neki imaju i više od kilometra pješačenja, a veliki su minusi. Osim toga, jedan je autobus koji je djecu vozio kući nakon nastave u Grtovcu zapeo u zapuhu, pa su učenici morali čekati drugi prijevoz. I roditelji su zvali i molili da djecu zbog vremenskih neprilika pustimo ranije kući, pa smo odlučili da nema nastave dok su ovakvi uvjeti – ispričala nam je ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Budinščina Marija Zozoli.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ovog utorka nastave neće biti ni u OŠ Belec. Nastava se neće održati ni za učenike predškole. – Kod nas je katastrofa, prijevoznicima je teško uopće doći do autobusnih stajališta gdje ih čekaju učenici, a djeci s udaljenijih područja poseban je problem po snijegu, vjetru i ledu doći iz svojih sela, pa smo odlučili da nema nastave u utorak, a za iduće dane ćemo vidjeti – pojasnili su nam u belečkoj Osnovnoj školi.

Nastava je za sutra odgođena i u OŠ Franje Horvata Kiša Lobor kao i u PŠ Petrova Gora, doznajemo od načelnice Lobora Ljubice Jembrih. Nanosi snijega u Petrovoj Gori i u Starom Golubovcu veći su od šest metara, a u Loboru oni iznose oko 3 metra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook