Prethodni članak
Sljedeći članak

Škvorc u Saboru zamjenjuje Karamarka?!

Milivoj Škvorc će od ove jeseni ponovno biti saborski zastupnik, a mjesto će mu ustupiti sam predsjednik HDZ – a Tomislav Karamarko. Ovu ekskluzivnu vijest potvrdili su nam iz dva dobro obaviještena izvora u vrhu najveće oporbene stranke.


Milivoj Škvorc će od ove jeseni ponovno biti saborski zastupnik, a mjesto će mu ustupiti sam predsjednik HDZ – a Tomislav Karamarko. Ovu ekskluzivnu vijest potvrdili su nam iz dva dobro obaviještena izvora u vrhu najveće oporbene stranke.

Naime, sve glasnije se priča da Karamarko želi napustiti Sabor, to jest zamrznuti mandat, ali se ne zna iz kojih razloga. A donedavni predsjednik zagorskog HDZ – a bio je prvi ispod crte, to jest u Hrvatski sabor je s liste HDZ – a u Sabor ušlo troje zastupnika, a on je bio pozicioniran kao 4.

Iako je zadnjih dana postala glavna tema zagorskih političkih kuloara, zasad na razini trača, ova informacija pomalo je nelogična. Prvo, teško je zamisliti da će se šef hrvatske oporbe i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru povući uoči lokalnih izbora, makar i na kraće vrijeme.

Druga je nelogičnost što Škvorc nije baš Karamarkov miljenik, a posebno nije izbor aktualnih stranačkih vođa u Zagorju. Istina je da bi ulazak zagorskog HDZ – ovca donekle umirio uzavrele strasti što Zagoraca nema u najvišem političkom ringu u zemlji.

„U ovome sigurno ima prste Ivan Jarnjak“, govori nam jedan visokopozicionirani član HDZ – a koji Škvorcovim vraćanjem u Sabor najblaže rečeno nije oduševljen, dajući nam naslutiti da ako ova priča drži vodu, kako se Jarnjak založio za svog političkog protežea kojemu su dužnosničke povlastice pri kraju.

Tu bio mogao biti i ključ ove čudesne saborske inverzije, jer bi Škvorc mogao malo biti u Saboru pa onda opet na „produženoj“ saborskoj plaći: 6 mjeseca nakon mandata puna plaća + 6 mjeseca pol plaće koja je i u 50 postotnom iznosu dosta izdašna.

Želi li baš Karamarko Zagorca u Saboru ako privremeno napušta Markov trg, teško da bi mu Škvorc bio prvi izbor, govore upućeni, već bi bolje šanse trebao imati netko od troje zagorskih gradonačelnika koji su lani bili na listi: Vilmica Kapac, Josip Horvat i Miroslav Kopjar, od kojih je potonji najbliži prvom čovjekom HDZ – a.

No, uđe li Škvorc u Sabor, bit će to njegova nenadana politička reanimacija i vrlo zbrkana poruka s vrha novom zagorskom vodstvu HDZ – a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook