Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjeo na rub zdenca i pao u njega, život mu spasili hrabri susjedi!

Božidar Frinčić (42) iz Andraševca malčao je njivu u Pustodolu i nakon obavljenog posla teško se ozlijedio


Božidar Frinčić (42) iz Andraševca, koji je prošloga četvrtka nesretnim slučajem pao u bunar u Pustodolu, nalazi se u bolnici i stabilno je, doznali smo od njegove majke. Nesretni je muškarac s ozljedama teškima po život u četvrtak pred večer, nakon pada u bunar, prevezen u Zagreb na traumatologiju. Već je drugi dan, kako kaže njegova majka Štefanija s kojom živi, dolazio svijesti i davao iskaz.

Ipak, samog se događaja, kaže majka, Božidar ne sjeća. - Kad sam ga pitala kaj se dogodilo počel je buncati i prepričavati nekaj s posla. Nije se ovoga uopće sjećal – ispričala nam je. No, ona se vrlo dobro sjeća da se njezin sin toga četvrtka popodne nije osjećao dobro. – Zmetali smo kuruzu i jedva da je neke pojel. Sedel je tu vani i rekel je da mu nije dobro. Ali ipak je, makar sam mu rekla da nejde, prešel u Pustodol pomalčati, još sam mu pomogla malčer na traktor prikapčiti. Pojel je samo pol banane. Trebal se je brzo vrnuti i čekala sam ga, jer smo imeli još posla oko kuruze, a onda sam doznala kaj se dogodilo, sva sam se tresla – ispričala nam je još, dodavši da joj sin radi u jednoj firmi s betonskim podovima. – Jako malo jede zadnje vrijeme i puno je oslabil, a treba teško delati. Bog dragi ga je čuval – kaže majka. Srećom, sada dolazi svijesti i nikakvih drugih ozljeda nema, a kaže Štefanija da će oporavak potrajati zbog teške ozljede glave, kao i zbog toga što je dugo bio u vodi u bunaru i nagutao se mulja.

Hrabra intervencija susjeda

U Pustodolu smo doznali i okolnosti ovoga nesretnoga događaja, kod Vladimira Huljaka, kojem je Božidar malčao njivu. – To je od mojega suseda Darka šogor, došel mi je pomalčati njivu. Kad je bil gotov, sel si je na rub zdenca. Ja sam ga pital kolko posel košta i otišel sam po novce u kuću. Kad sam izašel van, nije ga više bilo. Išel sam dolje i videl da je u zdencu – ispričao nam je Vladimir koji je odmah pozvao i susjeda Darka. Probali su pomoću ljestvi ući u bunar, no nisu uspjeli, pa je Darko ušao sam te ga je štrikom, uz pomoć susjeda koji su brzo pritekli, izvukao nesretnog čovjeka van. Odmah je stigla i Hitna, koja je pružila reanimaciju, a potom i vatrogasci koje su susjedi pozvali. – Nema svjedoka, pa ne znamo da li mu je pozlilo ili se poskliznuo ili kaj se zapravo desilo. Ali zlo se dogodi za čas – rekao je. Sve je to trajalo, kaže, oko 10 do 15 minuta, a u skupnom seoskom bunaru, s kojega je nekada cijelo selo napajalo stoku, bilo je oko metar i pol vode. Nesretni slučaj nije završio tragično zahvaljujući brzoj i hrabroj intervenciji susjeda koji su prvi priskočili u pomoć i izvukli ga iz bunara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook