Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon Bednje, najhladnije je bilo u Brestovcu Orehovičkom

U Bednji je u utorak ujutro u 6 sati izmjereno - 0.3 Celzijeva stupnja i bila je to najniža temeratura zraka u Hrvatskoj.


Malo su nas šokirale jutarnje temperature zraka na kraju rujna, posebice jer smo posljednjih tjedana bili naviknuti na ljetne temperature koje su u popodnevnim satima iznosile čak 30 stupnjeva. Morali samo tako s ljetne odjeće uskočiti skoro pa u zimske jakne. - Jutros je tako u Bednji izmjereno - 0.3 Celzijeva stupnja i bilo je najhladnije mjesto u Hrvatskoj. Nakon Bednje najhladnije zagorsko mjesto bio je Brestovec Orehovički s 0.4. stupnjeva Celzijevih - rekao je prognostičar Kristijan Božarov.  Sada je već puno toplije, u Brestovcu je izmjereno 11.7, a u Bednji 12 stupnjeva. Kao što smo već najavili u vremenskoj prognozi, danas nas očekujemo izmjenu oblaka i sunca uz umjeren sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura danas između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva, ovisno o pojavi sunca.

U srijedu, četvrtak i petak i dalje uglavnom suho i djelomično sunčano. Ujutro je moguća sumaglica ili magla, osobito uz vodene površine. Temperatura zraka ujutro ostaje niska, osobito u srijedu kad bi se ponegdje mogla spustiti i do nule uz rizik za pojavu mraza! U četvrtak ujutro bi trebalo biti stupanj-dva toplije nego u srijedu. Dnevna temperatura će polagano rasti iz dana u dan pa ćemo do petka vjerojatno opet imati temperaturu oko 20 Celzijevih stupnjeva ili malo iznad - govori prognostičar Kristijan Božarov.

Prognostički izračuni za subotu ukazuju na manju promjenu vremena. Trebala bi nam doći još jedna hladna fronta. Očekujemo naoblačenje uz mjestimičnu pojavu kiše, zasad se ipak čini izglednije u subotu i male količine, ali još su moguće promjene. Temperatura zraka će se ponovno sniziti. Zapuhat će umjeren i jak sjeverac.

Za nedjelju se i dalje čini svježije. Bit će djelomično sunčano i uglavnom suho ili tek malo kiše. Jutro svježe uz minimalnu temperaturu između 3 i 8, a dnevna temperatura između 14 i 17 Celzijevih stupnjeva. I početak sljedećeg tjedna nam donosi svježe i promjenjivo jesensko vrijeme.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook