Prethodni članak
Sljedeći članak

Šef policije iznenada dao ostavku. "Moj sin je sudjelovao u premlaćivanju"


Policija je poslala jutros medijima priopćenje u kojem dosadašnji načelnik policijske uprave splitsko - dalmatinske Slobodan Marendić podnosi ostavku, piše Index.

Marendić u priopćenju navodi da je jedan od njegove trojice sinova u noći s petka na subotu sudjelovao u premlaćivanju muškarca kod splitskog noćnog kluba. Žrtva premlaćivanja se u splitskoj bolnici bori za život.

Priopćenje u cijelosti.

U ozljeđivanju mladića sudjelovao je i jedan od mojih sinova"

"Poštovani,

ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

"Privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac nespojiva je s mojom profesionalnom ulogom načelnika policije"

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Izrazio žaljenje obitelji pretučenog mladića

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina", poručio je Marendić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook