Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP proziva državni HDZ da riješi političku korupciju

Vladajuća oroslavska koalicija dovršit će započeti mandat koji su joj dali birači na prošlim lokalnim izborima. Pritom ć


Vladajuća oroslavska koalicija dovršit će započeti mandat koji su joj dali birači na prošlim lokalnim izborima. Pritom će inzistirati na striktnom poštovanju zakonskih odredbi, ali i na ostvarivanju obećanja vladajuće stranke u državi o suzbijanju političke korupcije.


Poručili su to na jučerašnjoj konferenciji za novinare Sonja Borovčak, predsjednica Županijske organizacije SDP-a, i Ivan Tuđa, predsjednik oroslavskog SDP-a.

- Vladajuća stranka u državi morala bi se zamisliti nad slučajem u Oroslavju, gdje je na djelu školski primjer političke korupcije. Je li normalno da troje koalicijskih vijećnika u svom drugom mandatu, nakon duljeg razdoblja provedena u tim strankama, preko noći pristupi HDZ-u? Ljudi po Oroslavju pričaju kako je Sanjin Žegrec u velikim novčanim dubiozama i da mu je nešto očito obećano. Naša bivša članica Vesnica Kantoci također ima privatnih problema te nije riječ o politički motiviranim prelascima nego su pobude drukčije - rekla je Sonja Borovčak dodavši da slučaj Oroslavje očito treba prijaviti Komisiji OESS-a i USKOK-u. Usput se ispričala oroslavskim biračima za prijevaru koju je počinila njihova bivša članica V. Kantoci.

- Ne mogu vjerovati da je V. Kantoci iz političkih uvjerenja žrtvovala svoj ugled i dostojanstvo, političku karijeru, a na kraju i mjesto ravnateljice učilišta do kojeg joj je jako stalo, kako bi postala dio glasačke mašinerije HDZ-a. Nadam se da će politička korupcija koja je na djelu u Oroslavju biti osujećena - rekao je Ivan Tuđa.

Tuđa je podsjetio da u demokraciji vlast formira onaj tko može sastaviti većinu, a ne relativni pobjednik, kao što to u javnost pokušava plasirati oroslavski HDZ. Dodaje i kako broj glasova HDZ-u u Oroslavju opada pa ih je uhvatila nervoza i na ovakav prljavi način pokušavaju dokopati se vlasti.

Izvor: Večrnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook