Prethodni članak
Sljedeći članak

Petnaestominutni štrajk vozača autobusa

U ponedjeljak, 25. rujna, točno u podne na petnaest minuta zaustavit će se svi autobusi «Presečki grupe» d.o


U ponedjeljak, 25. rujna, točno u podne na petnaest minuta zaustavit će se svi autobusi «Presečki grupe» d.o.o. na svim županijskim linijama u javnom autobusnom prijevozu na području Krapinsko–zagorske županije.


Kao što kaže Josip Gabud, sindikalni povjerenik Sindikata prometa i veza Hrvatske u sindikalnoj podružnici «Presečki grupa», razlozi su prosvjeda nelojalna konkurencija u javnom cestovnom prijevozu, problem rada na crno, a posebice protuzakonito ponašanje auto taksi prijevoznika na području Krapinsko-zagorske županije.

Krše zakon

Sindikalno organiziranim vozačima potporu su pružili matični Sindikat prometa i veza Hrvatske s predsjednikom Josipom Zagajskim i uprava tvrtke. -Već dulje vrijeme na području KZŽ prisutan je problem nekontroliranog i protuzakonitog obavljanja auto taksi prijevoza. Problem je vremenom dobio sve šire razmjere i nije prisutan samo tu nego i u drugim dijelovima Hrvatske. Auto taksi prijevoznici obavljaju prijevoz ispred autobusnih linija, stoje na autobusnim stajalištima, iskrcavaju putnike na tim stajalištima, prometuju bez uključivanja taksimetra i izdavanja računa uz plaćanje minimalnih naknada za koncesije, isključivo s kombi vozilima u koja se nerijetko nagura i više od deset putnika. Osim taksista kojima su izdane koncesije, sve je više i onih koji nemaju nikakvu dokumentaciju za obavljanje prijevoza, niti imaju vozila koja zadovoljavaju uvjete za obavljanje taksi prijevoznika. Nerijetko na cesti dolazi do verbalnih sukoba između taksista i vozača autobusa, od kojih su neki i na granici fizičkog okršaja. Takvo stanje je za nas neprihvatljivo i neizdrživo. O tome smo kontinuirano obavještavali svoje nadređene koji su poduzimali određene mjere kod nadležnih tijela, ali, na žalost, rezultata nema. Smatrali smo potrebnim i sami upozoriti na taj problem. Očito nitko ne kontrolira rad tih i takvih taksista, niti poduzima mjere da se ovakva anarhija prekine: niti policija, niti jedinice lokalne samouprave, niti inspekcija cestovnog prometa i cesta, a da se o poreznim tijelima ne govori. Od nas vozača autobusa istodobno se traži poštovanje svih zakonskih propisa, borimo se za svakog putnika nastojeći mu što više ugoditi i teško radimo kako bi osigurali svoju i egzistencije naših obitelji. Ne možemo prihvatiti da taksisti sav ostvareni promet stavljaju u džep i da od toga prijavljuju malo ili ništa. Također ne možemo prihvatiti da minutu–dvije prije polaska naše linije, taksisti kombijem «pokupe» ono malo putnika koji još koriste javni prijevoz- ogorčen je Josip Gabud koji ukazuje i na još jedan problem.

Umirovljenici za volanom

-Kako je moguće da poslove na natječajima uzimaju prijevoznici za koje voze naši dojučerašnji kolege koji su sada u mirovini i na takav se način grubo krši zakon. Prijevozi kod pojedinih naših konkurenata na tržištu dogovaraju se po jednoj cijeni, a naplaćuju po drugoj bez ikakva pisana traga. Gdje su inspekcijski i drugi organi koji bi takvo postupanje trebali sankcionirati? I sami smo svjesni lošeg stanja u kojem se nalazi čitava prijevoznička branša u Hrvatskoj, a posebice u javnom autobusnom prijevozu. Putnika je malo, cijene prijevoza su niske i sve je više nerentabilnih linija koje su do nedavno bile isplative. Ne možemo više trpjeti takvu situaciju i zbog toga smo se odlučili na prosvjed kako bismo upozorili javnost na sve probleme s kojima se susrećemo. Ovaj prosvjed je samo prvi korak. I nadalje ćemo nastojati, u sklopu svojih mogućnosti, pomoći svom poslodavcu i drugima koji se zalažu za pošteno poslovanje i poštivanje zakonskih propisa. Mi se također želimo natjecati sa drugima, ali na ravnopravnim temeljima i pod jednakim uvjetima za sve. Tražimo izmjene zakonskih propisa kojima bi se obavljanje taksi prijevoza omogućilo samo osobnim vozilima koja imaju najviše četiri sjedeća mjesta i na temelju koncesije koju bi izdavalo tijelo županije nadležno za poslove prometa. Našim se putnicima unaprijed ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti u ponedjeljak.

Među gradovima u kojima djeluju taksisti je i Zlatar koji je za područje grada raspisao natječaj za dodjelu osam koncesija, a javilo se samo pet taksista. Građani su zadovoljni njihovim uslugama, jer dio gradskoga područja, primjerice Belca i okolnih sela, bez taksista bio bi odsječen od svijeta, jer je «Presečki grupa» ukinula redovne autobusne linije, a prema drugim odredištima znatno ih reducirala. -Ako nešto u njihovu poslovanju nije sukladno zakonu, to je stvar nadležnih inspekcijskih organa- kaže zlatarski gradonačelnik Marijan Đurek.

Jedan od taksista, parkiran iza kioska «Tiska» u Zlataru, rekao je: Kaj smo opet mi nekaj krivi? Ak´ je v Zlataru dodijeljeno samo pet koncesija, zbrojite koliko je taksista na području Zlatara i Zlatar Bistrice. Šesnaest! Onda nekaj ni v redu .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook