Prethodni članak
Sljedeći članak

SABORSKE AKTIVNOSTI: Marko Vešligaj najaktivniji zagorski saborski zastupnik

Među zagorskim saborskim zastupnicima, najaktivniji je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj (SDP), koji se za riječ javio 28 puta


Na internetskim stranicama Hrvatskog sabora objavljena je lista aktivnosti saborskih zastupnika s podacima na dan 16. siječnja. Riječ je o listi koja je sastavljena na temelju podataka koje evidentira saborska INFODOK služba. Naime, redovito se bilježe sve pojedinačne rasprave zastupnika, rasprave u ime klubova zastupnika, ispravke netočnog navoda, replike i odgovori na replike. 

Sasvim očekivano, u dosadašnjem dijelu rada devetog saziva Hrvatskog sabora, prvi na listi je kontroverzni zastupnik Ivan Pernar, koji je imao 259 aktivnosti, no čak petnaest zastupnika, mahom iz HDZ-a i MOST-a, nisu imali baš niti jednu aktivnost.

Među zagorskim saborskim zastupnicima, najaktivniji je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj (SDP), koji se za riječ javio 28 puta i na ovoj listi zauzeo 43. mjesto. Gotovo jednako tako aktivan je i njegov stranački kolega, čelnik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koji je s 24 aktivnosti na 48. mjestu. Žarko Tušek (HDZ) sa 16 javljanja zauzima 70. mjesto, a mlada zagorska HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh javila se 11 puta, što ju je na ovoj listi pozicioniralo na 88. mjesto.

Ono što je također činjenica koja puno govori o aktivnosti saborskih zastupnika je i to da je više od jedne trećine svih saborskih zastupnika u ovom mandatu manje od deset puta imalo nešto za reći.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook