Prethodni članak
Sljedeći članak

NAGRADNA IGRA: Vodimo Vas na predstavu 'Nikad nije prekasno' u Zagrebačko kazališta lutaka

Kulturna udruga “GFUK” je organizator Glumačkog festivala u Krapini koji se održava svako proljeće već devet godina za redom u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, te u gradovima i općinama Hrvatskog zagorja (Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Zagrebačka Županija).


Samo na prošlogodišnjem Festivalu koji je trajao 17 dana odigrano je ukupno 29 predstava koje je pogledalo preko 9 000 ljudi. Kroz devet godina na festivalu je više od 500 glumaca odigralo 100-tinjak predstava, koje je pogledalo oko 55.000 posjetitelja. Kako ulazimo u desetu jubilarnu godinu, s ponosom predstavljamo predstavu u svojoj produkciji. „Nikad nije prekasno“ Ladislava Prežigala dirljiva je i komična priča o ljubavi dvoje beskućnika.

Razlozi pada na društveno dno junaka naše priče mogu se pronaći u tranzicijskoj svakodnevici, ali i u nesretnim ljubavima iz prošlih vremena. Na klupi u parku, tražeći ljubav i razumijevanje, duhovitim komentarima opisuju stanje u kojem su se bez svoje krivice zatekli, opisujući društvenu nepravdu kao i karakternu rugobu svojih bivših ljubavnika. Vedra duha, podižući jedno drugo s dna na koje su pali, pružaju utjehu i nadu vjerujući kako nikad nije kasno za novi početak. Redatelj predstave je Zoran Mužić, a igraju Sanja Marin i Zijad Gračić. Predstavu možete pogledati 23.1. u Zagrebačkom kazalištu lutaka početkom u 20 sati. Rezervacija karata moguća je na mail [email protected].

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook