Prethodni članak
Sljedeći članak

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh u obilasku općine Petrovsko

U općini Petrovsko razgovoralo se o mnogim projektima koje općina Petrovsko već provodi, a i o svim planiranim projektima za budućnost


Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a i ovaj tjedan bila je u obilasku Krapinsko zagorske županije te je u utorak u pratnji zamjenika župana za gospodarstvo KZŽ Anđelka Fereka Jambreka, županijskog vijećnika Marija Škrnjuga i općinskih vijećnika HNS-a općine, posjetila Općinu Petrovsko gdje je održan radni sastanak s načelnikom Općine Ivanom Šanjugom. Razgovaralo se o mnogim projektima koje općina Petrovsko već provodi, a i o svim planiranim projektima za budućnost.

Općina Petrovsko je kao jedna od gusto naseljenih općina izostala sa popisa brdsko-planinskih područja, iako većina stanovnika živi u zaselcima na velikoj nadmorskoj visini. Zbog same konfiguracije terena otežani su uvjeti gospodarenja i privređivanja na području općine, pa bi se sada prilikom donošenja novog Zakona o brdsko-planinskim područjima trebalo voditi računa da se ispravi nepravda koja je učinjena prilikom same uspostave tih područja, pa da i općina Petrovsko uđe na popis BPP-a – istaknuo je načelnik, te ponudio prijedloge koji će pomoći prilikom saborske rasprave.

Neizostavna tema na svim sastancima, pa tako i ovome su bila klizišta jer je to veliki problem u našoj županiji, pa tako i u općini Petrovsko. Maksimalno će se iskoristiti Javni poziv Ministarstva graditeljstva i obavijestiti sva kućanstva koja imaju mogućnost javiti se, a priprema se i dokumentacija da se može odmah aplicirati na poziv u Hrvatskim vodama nakon rebalansa proračuna. 

Puno govora bilo je i o DVD-u Petrovsko i njihovom radu. Zahvaljujući zalaganju saborske zastupnice Puh i pomoći Općine krenulo se u rekonstrukciju vatrogasnog doma, a ranije ove godine dobili su i novi vatrogasni kombi.

- Vatrogastvo u Zagorju je stil života i trudit ću se da se vatrogasci jednako tretiraju kako na kontinentu, tako i oni u priobalnim područjima, te da ravnopravno participiraju prilikom dodjele opreme- zaključila je Marija Puh obilazak vatrogasnog doma i početak radova.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Uočen je pas na autocesti A3 između čvora KUTINA i čvora POPOVAČA. Molimo korisnike za dodatan oprez. Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program