Prethodni članak
Sljedeći članak

S MJESTA ZLOČINA: Sin zadavio majku Maricu (71), koju je ranije napastvovao?

Prema pričanju mještana, oboje su bili skloni alkoholu. Sin je bio neoženjen i bez posla te je već već boravio u zatvoru, jer je napao jednog mladića 'kusturicom', ali navodno i zbog seksualnog napastovanja svoje majke

  • crna

    Susjeda Alojzija: 'Marica je bila vrijedna i uredna žena'

  • crna

    Ubojstvo se dogodilo u kući u kojoj su Marica i njen sin sami živjeli

  • crna
  • crna

U mjestu Donje Vino jučer je pod sumnjom da je zadavio 71 – godišnju majku Maricu Ž. uhićen 41 – godišnji Stjepan Ž. Majka i sin živjeli su skromnoj drvenoj kućici s urednim okolišem na Filipajevom brijegu na koji se ide po strmom šodranom putu.

Na prvi dojam ništa ne upućuje da se ovdje neki dan dogodio zločin. U tom selu nema žive duše. Osim njihove kućice i klijeti u tom su zaselku još samo dvije drvene napuštene kućice. Prema pričanju mještana, oboje su bili skloni alkoholu. Sin je bio neoženjen i bez posla te je već već boravio u zatvoru, jer je napao jednog mladića 'kusturicom', ali navodno i zbog seksualnog napastovanja svoje majke. Isto tako, svjedoče mještani, često ju je znao istjerati iz kuće, zbog čega je starica znala lutati mjestom i biti budna po čitave noći.

-Pokojna žena udavala se dva puta. Iz prvog i drugog braka imala je po dvoje djece, a sina Stjepana dobila je u drugom braku. Oboje njezinih supruga su pokojni, prvi je navodno poginuo na motoru, a drugi počinio samoubojstvo. Majka i sin živjeli su od njezine skromne penzijice od par stotina kuna. Poznavala sam je, bila je to vrijedna i uredna žena. Žal mi je kaj se to dogodilo – ispričala nam je daljna susjeda Alojzija.

Podsjetimo, zagorska policija priopćila je jutros kako je u srijedu, 28. rujna 2016. godine u mjestu Donje Vino, u obiteljskoj kući pronađeno je mrtvo tijelo 71-godišnje hrvatske državljanke, koje je odvezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Nakon kraće istrage, kažu u policiji, zbog sumnji da je počinio kazneno djelo ubojstva, jučer, 29. rujna, uhićen je 42-godišnji hrvatski državljanin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook