Prethodni članak
Sljedeći članak

Rupa na D1 u Podgori Krapinskoj sanirat će se do 15. srpnja

Zbog ulegnuća i propadanja dionice državne ceste D1 u Podgori Krapinskoj za vikend je zatvoren dio te ceste od Krapine do Đurmanca. Od strane djelatnika Hrvatskih cesta postavljena je prometna signalizacija te koriste se obilazni pravci odnosno DC74 stara cesta Đurmanec - Krapina.


Desila se izvanredna situacija. Vodena bujica potkopala je jedan upornjak mosta i došlo je do slijeganja, što je uzrokovalo rupu koja se pojavila. Hrvatske ceste su pristupile hitnoj izradi projekta sanacije.

Kroz 15 dana bit će gotov projekt, nakon čega će se pokrenuti hitna javna nabava, a dionica će biti sanirana i otvorena do 15. srpnja – izjavio je danas Nenad Maljković, član Uprave Hrvatskih cesta koji je zajedno sa županom Željkom Kolarom i krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem obišao oštećenu dionicu.

Na pitanje novinarke kakav je to most kojeg može srušiti voda i smeće, Maljković je rekao da voda čini čuda te da je most star 40-50 godina, ali i pojasnio da utjecaj vremena i vodotok rade svoje.  - Svi mostovi u Hrvatskoj su podložni ovome – dodao je Maljković.

 Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović je priznao da se ova situacija dogodila u najgorem mogućem trenutku.  - Krapina ima dva cestovna koridora kroz centar. Jedan je u rekonstrukciji i zatvoren i sada nakon zatvaranje ove dionice promet kroz centar bit će nam enormo povećan zbog čega regulaciju morati vršiti i prometna policija – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

 Već smo naučeni na ekstremne vremenske uvjete, posebice kada su u pitanju klizišta, ali  takvo nešto, teško je bilo predvidjeti. Sve službe su promtno reagirale – rekao  je župan Željko Kolar te dodao da u koritu nije bilo samo smeća koje je donijela voda, već i velike količine granja i stabala te osim s Hrvatskim vodama treba ispitati situaciju i s Hrvatskih šuma koje izvlače drva iz Maclja

Neki se čude kako je moguće da ova obnovljena dionice tzv. Zagorske magistrale pukne. Naime, ova je dionica u dužini 10 kilometara dobila novi sloj asfalta. Maljković iz Hrvatskih cesta tvrdi da je tada, odnosno prilikom snimanja mosta, on ocijenjem vrlo dobrim te nije bila potrebna njegova sanacija.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook