Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekonstrukcija rasvjete u centru Kumrovca jedan je od prioriteta u 2018. godini

Jednoglasno usvojen Proračun Općine Kumrovec za 2018. u iznosu od 11,2 milijuna kuna

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kumrovec jednoglasno je prihvaćen prijedlog proračuna Općine Kumrovec koji iznosi 11.254.516,00 kuna.

Kapitalne investicije

Veliki dio proračuna čini kapitalna investicija Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Lončarev Put-Donji Škrnik koja je prijavljena na mjere ruralnog razvoja, podmjeru 7.2.2. Prijava je realizirana već u prosincu 2016. te se u skoro vrijeme očekuje donošenje odluke od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. U sljedećoj godini planira se rekonstrukcija rasvjete centra Kumrovca. Naime, radi se o rasvjeti gdje se električne instalacije nalaze ispod zemlje. Budući da se radi o dotrajaloj i jednoj od najstarijih mreža javne rasvjete u našoj županiji održavanje je iznimno zahtjevno i skupo popraćenočestim kvarovima zbog čega je Općina odlučila u potpunosti rekonstruirati javnu rasvjetu centra Kumrovca koja će, za nadati se je, biti u potpunosti realizirana slijedeće godine.

Opremanje  komunalnog odjela strojevima

Proračunom je također predviđeno dodatno opremanje  komunalnog odjela strojevima. Općina planira prijaviti projekt za sufinanciranje na javne pozive ministarstva gdje će komunalna oprema biti prihvatljiv trošak. Budući da Općina Kumrovec održava oko 80 hektara parkova i javnih površina te 50 kilometra lokalnih nerazvrstanih cesta dugoročni plan je postati u potpunosti neovisni što se tiče ljetnog održavanja poput košnje bankina i malćiranja zelenih površina te djelomično obavljati i čišćenje snijega i posipavanje cesta. Sljedeće godine sredstvima ministarstava i Općine planira se nabava traktora i malćera te kroz trogodišnji plan nabava i ostale komunalne opreme za traktor.

Sufinanciranje udžbenika

Planiran je i nastavak obnove zgrade Turističko informativnog centar Kumrovec, ograđivanje groblja u Kumrovcu, nastavak pojačane sanacije nerazvrstanih asfaltiranih i makadamskih cesta što je započeto 2017. godine te izgradnja dijela javne rasvjete naselja Risvica-Gmajna. Proračunom su prihvaćane i pojačane mjere demografske obnove koje uključuju povećanje iznosa za jednokratne naknade za novorođenčad, povećanje stipendija studentima uvođenjem novog modela stipendiranja, nastavak sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola te novost od slijedeće godine; sufinanciranje udžbenika učenicima osnovne škole te rekonstrukcija i proširenje dječjeg vrtića Jaglac koji Općina namjerava prijaviti na mjeru ruralnog razvoja 7.4.1. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica )obilazak DC50, DC27, DC54); -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; -Jadranska magistrala (D...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program