Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnateljica škole u parku si napravila parkiralište

Bez ikakvih dozvola i mišljenja Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstva te Županije kao osnivača o


Bez ikakvih dozvola i mišljenja Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstva te Županije kao osnivača osnovnoškolskih ustanova, ravnateljica kumrovečke OŠ Josipa Broza Brankica Zbanatski maknula je gornji sloj zemlje i na stotinjak četvornih metara navezla šoder na površinu koja će služiti kao parkiralište u zaštićenu području školskog parka i to na zelenoj površini.

Samovolja ili...

Mi, mještani Kumrovca ogorčeni smo takvim postupanjem i molimo vas da istražite ima li poduzetna ravnateljica pravo provoditi svoju samovolju na štetu školskog zelenila i zelenih javnih površina. Nazvali smo Državni ured službe za prostorno uređenje u Krapini, u kojem nam je rečeno da je to područje pod zaštitom uprave za zaštitu kulturne baštine, i za bilo kakvu intervenciju u tom prostoru treba i dozvola Konzervatorskog odjela.

Na osnovi troškovnika svakako bi se trebala izdati lokacijska dozvola, a ako bi se pošodrani do primjerice i asfaltirao, trebala bi biti izdana i građevinska dozvola. Zamjenik županice za društvene djelatnosti Davor Gredičak, uime Županije kao osnivača osnovnoškolskih ustanova, rekao je kako osobno nije upoznat sa slučajem, no prema riječima ravnateljice riječ je samo o proširenju nekadašnjeg kolnog puta prema taložnici i vatrogasnom domu kojim su se i nekad služili automobili.

Zasijat će se trava

- Na toj su se zelenoj površini automobili i onako parkirali i da se ne bi oštećivala zelena površina, ravnateljica smatra kako je taj dio bolje pošodrati.

Iskopana zemlja uklonit će se za desetak dana i na tom mjestu zasijat će se trava - rekao je Davor Gradičak te na pitanje kojim novcem se to radi kada Županija nema pojma o toj investiciji, rekao kako ravnateljica i bez suglasnosti osnivača može sama odlučiti o investicijama u školi u iznosu do 200.000 kuna koje su namijenjene za materijalno-financijske rashode.

Općina ne treba dati suglasnost

Načelnik općine Kumrovec Milivoj Prekratić rekao nam je kako je istina da je na tome mjestu nekad bio put do starog vatrogasnog doma. No vlasnik tog puta bila je škola, a ne općina. Kako je riječ o školskom zemljištu, Općina Kumrovec nema ništa s nasipavanjem zelene površine šoderom, pa nije potrebna ni općinska suglasnost za eventualno proširivanje tog puta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook