Prethodni članak
Sljedeći članak

'Radovi na reciklažnom dvorištu trebali bi biti gotovi ovaj mjesec'

Načelnik Kapinskih Toplica Ernest Svažić upoznao nas je s aktualnim infrastrukturnim i komunalnim radovima na području općine


Na području općine Krapinske Toplice u tijeku su brojni radovi. Kraju se privode radovi na reciklažnom dvorištu, a prema riječima načelnika Ernesta Svažić, završetak se očekuje ovaj mjesec.

- Ako i dalje želimo biti privlačna turistička destinacija, moramo se baviti i sferom zaštite okoliša. Zajedno s Pregradom ostvarili smo pravo na sufinanciranje edukacijskih aktivnosti vezanih uz gospodarenje otpadom. Vrlo brzo krećemo s nizom aktivnosti kojima ćemo pokušati još više osvijestiti građane za brigu o okolišu – rekao je toplički načelnik.

Ekologija

Kaže, sljedeći projekt koji je velik i sveobuhvatan, a cilj mu je također zaštita okoliša, jest onaj Zagorskog vodovoda. – Riječ je o izgradnji sustava odvodnje i pročistača otpadnih voda, a radovi bi trebali početi, ako sve bude išlo prema planu, već iduće 2019. godine – naglasio je Svažić. Radovi se kontinuirano izvode i na nerazvrstanim cestama na području općine. Svažić je istaknuo kako su si zadali cilj da asfaltiraju barem 2,5 kilometra nerazvrstanih cesta kroz godinu i taj tempo, dodaje, zasada drže. – Kod asfaltiranja nerazvrstanih cesta imamo jedan problem, a riječ je o povećanju cijena građevinskih radova. Ipak, nastojimo se prilagođavati i izvoditi radove u tempu koji smo zamislili – istaknuo je načelnik Krapinskih Toplica uz riječi da na području općine imaju 200 kilometara nerazvrstanih cesta u 17 naselja.

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Najveća dionica koja je u pripremi za asfaltiranje jest ona u Maloj Erpenji, a nešto više od kilometra asfaltirat će se i u ostalim naseljima. - Prioritet su nam dionice gdje žive ljudi i usponi na kojima trošimo puno kamenog materijala – ispričao je Svažić. Ono što se u Krapinskim Toplicama s nestrpljenjem čeka jesu i rezultati natječaja mjere 7.4.1. na koju su prijavili projekt izgradnje Vatrogasnog doma s poligonom. – Projekt izgradnje Vatrogasnog doma jako nam je važan jer nam je trenutno centralni vatrogasni dom kod Doma kulture, na lokaciji koja je slabo pristupačna, a novi bi bio uz reciklažno dvorište – zaključio je Ernest Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook