Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na poboljšanju prometne infrastrukture Općine Desinić vrijedni više od milijun kuna

Završeni su radovi rekonstrukcije i modernizacije općinskih nerazvrstanih cesta i to dionica Ivanić Desinićki – Ocvirki u duljini 488,80 m, Nebojse u duljini 479,71 m i Turnišće Desinićko – Kecuri, u duljini 419,13 m


Ovogodišnji radovi na poboljšanju prometne infrastrukture na području općine Desinić odnose se na izvođenje radova sanacije općinskih nerazvrstanih cesta u naseljima Hum Košnički i Gora Košnička. Također završeni su i radovi rekonstrukcije i modernizacije općinskih nerazvrstanih cesta i to dionica Ivanić Desinićki – Ocvirki u duljini 488,80 m, Nebojse u duljini 479,71 m i Turnišće Desinićko – Kecuri, u duljini 419,13 m. Spomenute predmetne dionice sastojale su se od makadamskog kolničkog zastora. Izrađeni su geodetski elaborati izvedenog stanja nerazvrstane ceste te glavni projekti – projekti pojačanog održavanja, proveden postupak nabave i ugovoreno njihovo izvođenje uz stručni nadzor. S projektom rekonstrukcije i modernizacije općinske nerazvrstane ceste Ivanić Desinićki – Ocvirki općina Desinić prijavila se na raspisani natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2018 godine te potpisala ugovor u vrijednosti od 300.000 kuna.

Komunalno gospodarstvo

Projekt modernizacije i rekonstrukcije općinske nerazvrstane ceste Turnišće Desinićko – Kecuri prijavili smo na raspisani javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, zadovoljili natječajne kriterije te ugovorili iznos od 220.000 kuna. Ovogodišnja vrijednost više navedenih radova iznosila je oko 1.143.000 kuna – istaknuli su iz Općine Desinić. Uspješan ishod apliciranja određenog projekta po raspisanim natječajima i pozivima od strane davatelja financijskih sredstava, uvjetovan je pozitivnom administrativnom provjerom odnosno ispunjavanjem svih propisanih kriterija i zadovoljavanjem svih zatraženih uvjeta, a sve to navedeno mora biti popraćeno točno propisanom projektnom i ostalom dokumentacijom.

Dokumentacija

U slučaju prijava projekata rekonstrukcije i modernizacije općinskih nerazvrstanih cesta u prvom redu to je izrada geodetskog elaborata te nakon toga izrada glavnog projekta. Za spomenuto unatrag 3 godine utrošeno je 309.179,88 kuna. Slijedi njihova odgovarajuća provedba kroz sustav katastra i zemljišnih knjiga te ishođenje građevinskih dozvola ili odgovarajućih potvrda od strane nadležnog upravnog tijela za poslove građenja i prostornoga uređenja. - Za prijavu na natječaj, osim spomenutoga, potrebna je i druga dokumentacija, ovisno o natječaju, kao npr. rješenje/mišljenje o provedenom postupku/potrebi provedbe procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, izjave ovlaštenih projekata, uvjerenja o identifikaciji katastarskih čestica i ostalo. Kontinuirano se ulažu sredstva i pokreću postupci nabave odgovarajućih usluga, prikuplja dokumentacija te prijavljuje na raspoložive i prihvatljive natječaje, istaknuli su iz Općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru  i Slavoniji, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te Bosiljeva i Otočca, A3 Bregan...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program