Prethodni članak
Sljedeći članak

Pučkom otvorenom učilištu Krapina i partnerima blizu 800 tisuća kuna

U Muzeju Mimara ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i zamjenik upraviteljice iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan svečano su uručili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi uspješnim prijaviteljima


Pučkom otvorenom učilištu Krapina dodijeljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.

U ponedjeljak, 29. listopada u Muzeju Mimara ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i zamjenik upraviteljice iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan svečano su uručili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi uspješnim prijaviteljima.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 50 milijuna kuna, od toga je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Za financiranje su odabrana ukupno 34 projekta od preko dvjesto pristiglih prijava.

Za projekt pod nazivom „Ključ kulture za sve generacije“ Pučkom otvorenom učilištu Krapina te partnerima Gradu Krapini, Kulturno umjetničkom društvu "Ilirci" Krapina, Udruzi distrofičara Krapina, Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i Gradskom puhačkom orkestru Krapina osigurana su bespovratna sredstava u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 791.200,80 HRK.

Projektom se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi Krapine, donijet će se mjere za razvoj sudioničkog upravljanja, a partneri će se umrežiti. Građani će se uključiti u planiranje i provedbu edukacijskih programa u umjetnosti i kulturi te u planiranje i provedbu novih kulturno-umjetničkih programa u Krapini. Udrugama će se omogućiti kvalitetniji uvjeti rada sve u cilju stvaranja novih kulturnih programa i njihove dostupnosti građanima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook