Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Zlatar Bistrica 18,2 milijuna kuna

Proračun za iduću godinu za 10 milijuna kuna veći je od ovogodišnjeg, jer su ta sredstva vezana za kapitalnu investiciju, gradnju školske sportske dvorane


Općinsko vijeće Zlatar Bistrice većinom je glasova na posljednjoj sjednici usvojilo proračun za 2018. godinu, koji je planiran u iznosu od 18,2 milijuna kuna i najveći do sada. – Proračun je u odnosu na ovogodišnji veći za 10 milijuna kuna, zbog sredstava koja su vezana za kapitalnu investiciju, gradnju školske sportske dvorane. U toj će gradnji Općina Zlatar Bistrica učestvovati s kreditnim sredstvima od 10 milijuna kuna, s time da će Općina na godišnjoj razini otplaćivati 250 tisuća kuna, a preostali dio otplate osigurava Krapinsko – zagorska županija – pojašnjava načelnik Žarko Miholić.

Proračun za iduću godinu nastavlja se na ovogodišnji, odnosno prati projekte koji su prijavljeni na natječaje i za koje se čekaju rezultati. – Radi se primjerice o dogradnji Doma kulture te dječjeg vrtića. Kako smo prema novim podacima došli na indeks razvijenosti od čak 104,12 %, tako nam i neki natječaji više nisu dostupni, jer se nalazimo na visokom stupnju razvijenosti – kaže Miholić. Osim gradnje dvorane kao kapitalnog investicije, u proračunu za iduću godinu planira se i daljnje ulaganje u gospodarsku zonu i uređenje infrastrukture. – Prošli smo dvije faze što se tiče gradnje reciklažnog dvorišta, administrativne provjere i dobili pozitivno mišljenje nadležnog ministarstva, a sve u sklopu plana gospodarenja otpadom. U tu svrhu u proračunu smo predvidjeli značajna sredstva, a dobili smo i od Županije manji dio sredstava potpore, koje ćemo koristiti za daljnje proširenje zelenih otoka u zlatarbistričkim naseljima. Reciklažno dvorište trebalo bi biti gotovo i profunkcionirati iduće godine, a kada točno, ovisi o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – navodi načelnik Miholić.

U proračunu su predviđena i sredstva za otkup zemljišta i opremanje dodatnih dječjih igrališta, u Lovrečanu, Lipovcu, Grančarima i Opasanjku. - Nastavit ćemo sufinanciranje gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva kao i do sada. Nastavljamo u istom smjeru. U proteklih 8 godina proračuni su bili usmjereni na pravi način i do sada uvijek jednoglasno donošeni. To je važna stvar, jer nosi poruku investitorima, koji traže dinamiku sigurnosti i kontinuitet, da izvršna vlast i predstavničko tijelo imaju određenu sinergiju, a ne da jedne godine budu ovakvi, a druge već drugačiji uvjeti za ulaganje. Uglavnom, proračun je uravnotežen i razvojan u svakom pogledu, podupire daljnji razvoj Zlatar Bistrice, a realizacija projekata koji su njime predviđeni sigurno će biti vidljiva.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Danas od 14 do 23 sata na pojedinim državnim ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program