Prethodni članak
Sljedeći članak

Produljen rok za brzu cestu zbog neriješenih imovinskih odnosa na čvoru Poznanovec

Dužina dionice je oko 6, 5 kilometara, projektirana je za brzinu od 100 km/h, a vrijednost radova kreće se oko 145 milijuna kuna


Brza cesta od Bedekovčine do Zlatar Bistrice neće biti puštena u promet početkom 2019. godine kao što je to bilo prvobitno najavljeno, već je novi rok za završetak projekta drugi kvartal iduće godine, donosi novi broj Zagorskog lista.  Zagorskom listu to je potvrdila glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Prvi sloj asfalta

- Radovi na trasi i na objektima napreduju prema dinamičkom planu. Trasa je probijena, pa je tako već pola trase pod prvim slojem asfalta, a za drugu polovicu se ugrađuje stabilizacija. Većina objekata u trasi je betonirana, a do kraja godine radovi na objektima će biti i završeni. Rok za završetak brze ceste bit će produljen na iduću godinu zbog čvora Poznanovec gdje u jednom dijelu nisu još riješeni imovinsko-pravni odnosi. Na dijelu čvora Poznanovec gdje su imovinsko – pravni odnosi riješeni i zemljište otkupljeno radovi su započeli, a do kraja godine trebali bi započeti i radovi i na tom drugom dijelu. Završetak cjelokupnog projekta, bit će u drugom kvartalu iduće godine isključivog zbog čvora Poznanovec i tih imovinsko – pravnih odnosa na koje ne možemo utjecati – pojasnila je glasnogovornica Hrvatskih cesta. Dužina dionice je oko 6, 5 kilometara, projektirana je za brzinu od 100 km/h, a vrijednost radova kreće se oko 145 milijuna kuna.

Brzu cestu u promet puštaju premijeri

Na cijeloj dionici projektirano je nekoliko prijelaza s nadvožnjacima koji osiguravaju zadržavanje mreže postojećih poljskih putova, odnosno korištenje poljoprivrednih površina s druge strane brze ceste. Nova brza cesta Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum sastavni je dio smjera koji spaja zasljemensko područje sa Zagrebom i zatvara Zagrebački prsten, kružnu prometnicu oko glavnog grada i naselja podno Medvednice. Podsjetimo, prvu dionicu od Mokrica do Bračka u promet je pustio tadašnji predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, dionicu od Bračka do Zaboka aktualni predsjednik Vlade Andrej Plenković. A kada ona završi do Popovca i Brezničkog Huma, tko zna koji će je premijer službeno otvoriti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook