Prethodni članak
Sljedeći članak

Pripremni radovi za instalaciju punionice za električna vozila u Radoboju

Punionica će imati četiri priključna mjesta, dva za električne automobile, dva za bicikle


Nakon provedenog natječaja, potpisanog Ugovora o nabavi, postavljanju i puštanju u pogon javne brze punionice za električna vozila u Radoboju, između Zavoda ZADIHAJ, Inštitut za trajnostno mobilnost in prijazne energije iz Maribora i Općine Radoboj, i razvoja određenih komponenti, ovih dana započelo se s pripremnim radovima za postavljanje punionice na predviđenoj lokaciji u blizini Muzeja Radboa i Centra za prirodu Zagorje. 

U tijeku su radovi na polaganju podzemnih električnih vodova, komunikacijskih vodova te pripremi samog postolja punionice. Buduća punionica imat će četiri priključna mjesta, dva za električne automobile te dva za električne bicikle. - Punionica će raditi u režimu poznatom pod nazivom Model 4 charging protocol. U tom režimu rada osigurana je blokada svakog priključnog mjesta prije nego se korisnik identificira. 

Korisnik može koristiti priključno mjesto nakon identifikacije. Istovremeno će biti moguće puniti maksimalno 3 vozila i to jedno vozilo DC brzo punjenje i dva AC strujom do 16A. U narednim danima, ususret proslave Dana Općine Radoboj, punionica će biti montirana i puštena u pogon – navode u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook