Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanin Karlo Mak predstavio rad o potrošačkim navikama maturanata

Središnji dio rada donosi rezultate istraživanja provedenog metodom anketiranja 185 maturanata srednjih škola u Samoboru i Zaboku


U utorak, 3. listopada Savjet mladih Grada Zaboka je u skladu s programom rada za 2017. organizirao predavanje za učenike Gimnazije AGM i ŠUDIGO-a, odnosno prezentaciju rada vezanu uz problematiku potrošnje i potrošačkih navika mladih.

Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek ispred Grada Zaboka i Savjeta mladih pozdravila je učenike i predstavila Karla Maka iz Zaboka, studenta povijesti i geografije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je prezentirao rad pod nazivom: Geografiji potrošnje mladih: Usporedba potrošačkih navika maturanata Samobora i Zaboka.

Rad je iz interdisciplinarnog područja, a Karlo ga je izradio u suautorstvu s  Vedranom Dumić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, pod mentorstvom doc. dr. sc. Martine Jakovčić. Rad je nagrađen Rektorovom nagradom u akademskoj godini 2015/2016.

Središnji dio rada donosi rezultate istraživanja provedenog metodom anketiranja 185 maturanata srednjih škola u Samoboru i Zaboku. Rezultati su pokazali određene razlike u potrošačkim navikama između maturanata dva spomenuta grada. Temeljem dobivenih rezultata može se zaključiti kako su maturanti Samobora veći potrošači od maturanata Zaboka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook