Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijem župana kod potpredsjednika Vlade i ministra Branka Grčića

Na jučer održanom prijmu predstavnika Hrvatske zajednice županija kod potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića bilo je govora o aktualnoj temi statističke podjele Hrvatske.


Na jučer održanom prijmu predstavnika Hrvatske zajednice županija kod potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića bilo je govora o aktualnoj temi statističke podjele Hrvatske. Riječ je zapravo o jednom od prvih sastanaka župana s resornim ministarstvom u posljednjih nekoliko godina.

Grčić je pozvao županije na partnerstvo i predstavio projekte koje Ministarstvo priprema i na kojima radi, a koji su vezani uz razvoj općina i gradova te županija. Istaknuo je kako će Hrvatska biti podijeljena na dvije statističke regije prema kojima nitko neće biti zakinut.

Najvažnije je dobro pripremiti kvalitetne projekte sukladno prioritetima pojedinih područja kojima će se privući potrebna financijska sredstva iz fondova Europske unije. Prema kriterijima Ministarstva projekti investitora koji žele investirati u slabije razvijena područja Hrvatske uvijek će biti dodatno bodovani.

Krapinsko-zagorska županija novom je podjelom dobila ravnopravan status na putu prema dostizanju razvijenosti u visini od 75% prosjeka Europske unije.

Županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak, izrazila je zadovoljstvo novom statističkom podjelom Hrvatske jer će naša županija zajedno s ostalim županijama Sjeverozapadne Hrvatske moći korititi sredstva iz Strukturnih fondova Europske unije koja nam po prijašnjem modelu statističke podjele inače ne bi bila dostupna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook