Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijavite se za 'Chtefa' Zagorskog chefa

Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorske patke, mlinci i kesten, a novost je da će se vršiti i predselekcija


Krapinsko-zagorska županija organizira po šesti put zaredom manifestaciju pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, u  utorak 25. listopada u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. Manifestacija je to kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja. Županija je objavila Javni poziv  za podnošenje prijava za sudjelovanje na ovoj sve prepoznatljiiojoj manifestaciji, a tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorske patke, mlinci i kesten.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih  chefova, a da bi od svih dobrih zagorskih kuharica i  kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučeno je da se napraviti svojevrsna predselekcija. Predselekcija će se vršiti na sljedeći način: Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi  spravljali  od zadanih namirnica, a pojerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara. Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivaju se sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja  Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 7. listopada na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu:[email protected].Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona  091 329 2120 i e-mail [email protected]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook