Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Milanović danas u Zagorju: Obići će gradilišta državnih cesta

Milanović će obići obnovljenu državnu cestu kroz Laz te gradilišta brze i spojne ceste Zabok - Krapina


Predsjednik Vlade Zoran Milanović zajedno s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem danas oko podneva krenut će u obilazak gradilišta i završenih dionica državnih cesta Krapinsko-zagorske županije.

Prvo će obići rekonstruiranu dionice države ceste D29 (Marija Bistrica – Kašina – Laz). Dionica je obnovljena u duljini od 10.9 kilometara, a vrijednost radova iznosi 61 milijuna kuna (bez PDV-a). U okviru zahvata izvršena je sanacija 11 klizišta, izgrađene su nove pješačke staze na trasi hodočasničke rute iz smjera Zagreba do Marije Bistrice u duljini od 4.85 kilometara.

Obnovljeno je i parkiralište uz izvor pitke vode, na kraju dionice, uz sam rub Parka prirode Medvednica. Premijer će obići i gradilište brze ceste Mokrice – Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum. Brza cesta Popovec - Marija Bistrica - Zabok sa spojem na Breznički Hum sastavni je dio smjera koji spaja zasljemensko područje s gradom Zagrebom i zatvara zagrebački cestovni prsten, a za kojom su stanovnici tog dijela Županije desetljećima vapili. Ukupna vrijednost investicije je oko 1,6 milijardi kuna.

Trenutno je u izgradnji dionica brze ceste Zlatar Bistrica – Andraševac i dionica Andraševac (Bračak) - Mokricešto uključuje i izgradnju čvora. Milanović će provjeriti i kako napreduju radovi na gradnji spojne ceste Zabok – Krapina.

Naime, u tijeku su radovi na izgradnji dionice između Zaboka i Sv. Križa Začretja (paralelna cesta s autocestom), ukupne duljine šest kilometara. Vrijednost radova je 43.6 milijuna kuna (bez PDV-a).

U obilasku će biti predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža, a prisustvovat će mu župan KZŽ-a Željko Kolar te načelnici općina Sv. Križ Začretje, Bedekovčina i Marija Bistrica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook