Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljeni kandidati s liste HDZ – a za III. izbornu jedinicu

Kampanju ćemo usmjeriti prije svega u komunikaciju našeg programa, ne želimo političke konflikte s našim političkim suparnicima – istaknuo je danas u Krapini Žarko Tušek, nositelj liste


-HDZ je odlučila na izbore izaći samostalno, u suradnji s našim partnerima, a u taj proces ulazimo s novim vodstvom HDZ - a koje pokazuje novi smjer promišljanja naše stranke, novu viziju i filozofiju politikekoja je prije svega usmjerena  na zajedništvo i jasan razvoj hrvatskog društva. U kampanji ne obraćamo se samo glasačima HDZ—a nego i svim ljudima u hrvatskom društvu koji žele drugačiju politiku i zdrav napredak – istaknuo je danas u Krapini Žarko Tušek, predsjednik ŽO HDZ – a KZŽ i nositelj liste na predstavljanju kandidata s liste HDZ – a za III. Izbornu jedinicu.

Na konferenciji za novinare predstavili su se i Stanko Belina, predsjednik HKS -a , 6. na listi, Mirko Krznar, i Nevenka Benić, 9. na listi.

– Moj kratki slogan na ovim izborima je 'Zagorje povrh sega'. Zalagat ću se za promicanje hrvatske kajkavske baštine, decentralizaciju, bolje korištenje sredstava fondova EU, kvalitetenije obrazovanje koje treba prilagoditi potrebama  društva, za uvođenje kajkavskog jezika u škole kao obaveznog predmeta , za bolju i dostupniju zdravstvenu zaštitu, što je moj posao već 36 godina – istaknuo je Belina.

Mirko Krznar, potpredsjednik HDZ – a KZŽ,  7. na listi, ujedno načelnik Općine Konjščina istaknuo je da će se kao 'domaći čovek Zagorec i prvenstveno kao načelnik' zalagati za potpunu fiskalnu decentralizaciju te poboljšanje uvjeta i fleksibilizaciju natječaja europskih projekata.

Nevenka Benić, rođena Krapinčaka, pomoćnica ministra branitelja, zahvalila je HDZ-u što joj je dao priliku da sudjeluje na listi kao nestranački kandidat. - Potrebno je donijeti jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja i stradalnika, koji će na jednom mjestu objediniti prava koja su do sada raspršena u nizu drugih zakona, ali i zakon koji će dati pravnu sigurnost u budućnosti hrvatskim braniteljima. Zalagat ću se i za donošenje nacionalne strategije o zaštiti zdravlja hrvatskih branitelja – istaknula je Benić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook