Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen projekt zagorskog TZ-a Zagorje ti moje blago

Zagorje ti moje blago, naziv je projekta koji pokreće Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, u suradnji s Kra


Zagorje ti moje blago, naziv je projekta koji pokreće Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, a koji je predstavljen na jučerašnjoj konferenciji za novinare u donjostubičkim Termama Jezerčica.

Kako je istaknula direktorica Turističke zajednice Sanja Škrinjar, svrha je projekta očuvati tradicije i ljepote Zagorja kako bi ono bilo ljepše nama i našim potomcima, ali i brojnim turistima i drugim namjernicima.

Ovo je veliki projekt za aktivno uključivanje svih stanovnika Zagorja u očuvanje i oplemenjivanje Zagorja. No, nije cilj samo sačuvati identitet prostora nego i ljudi rekla je Marija Krušelj, idejna začetnica ovoga projekta. A kako Zagorje lijepo i očuvano ne bi ostalo samo u popevkama, ovaj projekt predviđa brojne aktivnosti.

Tako je predstavljen spot, u kraćoj i duljoj verziji, koji bi se trebao vrtjeti na zagorskim radiopostajama. Predviđeni su i brojni okrugli stolovi, radionice, predavanja te obilazak i ocjenjivanje ljepota i uređenosti zagorskog okoliša i objekata. Na zidovima turističkih zajednica trebali bi se postaviti zeleni sandučići, u koje će građani moći ubacivati svoje prijedloge, primjedbe i sugestije, a najbolji će biti i nagrađivani.

Izrađen je i prigodni plakat, koji će biti postavljen na javne ustanove, škole i vrtiće. Kako je istaknuto, projekt bi trebao postati kulturom življenja u Zagorju, sa željom da se svi stanovnici brinu za uređivanje i očuvanje ljepota i zelenila Zagorja.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook