Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik HSLS-a podnio ostavku

Božidar Gorup podnio je ostavku na mjesto predsjednika HSLS-a Krapinsko-zagorske županije. Ostavku je podnio nekoliko da


Božidar Gorup podnio je ostavku na mjesto predsjednika HSLS-a Krapinsko-zagorske županije. Ostavku je podnio nekoliko dana prije nego što je Središnje vijeće stanke odlučilo o izlasku iz koalicije s HDZ-om, ali nakon što je saznao da će takva odluka biti donesena.

Gorup ističe kako je političko samoubojstvo lutanje stanke od ljevice do desnice.. Smatra da je koalicijski ugovor sa HDZ-om i partnerima trebalo poštivati do kraja. Uz ove političke razloge, na ostavku je utjecala i Gorupova prezauzetost poslom. Inače Gorup je na čelu zagorskog HSLS-a bio od 1998. godine.

HSLS u Krapinsko-zagorskoj županiji okuplja oko 300 aktivnih članova u 14 općinskih i gradskih organizacija. U Županijskoj skupštini ima dvoje vijećnika, koji su u skupštinu ušli sa zajedničke liste HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i ZS-a. Očekuje se da će središnje tijelo stranke imenovati povjerenika za Krapinsko-zagorsku županiju i raspisati izbore.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook