Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik HDZ-a: "Iz HNS-a je u HDZ prešlo 60 ljudi", iz HNS-a tvrde "HDZ laže"

HDZ-U Krapinsko-zagorske županije u protekla tri mjeseca pridružilo se petstotinjak novih članova od čega šezdesetak sada već bivših članova Hrvatske narodne stranke...


HDZ-u Krapinsko-zagorske županije u protekla tri mjeseca pridružilo se petstotinjak novih članova od čega šezdesetak sada već bivših članova Hrvatske narodne stranke, iznio je na konferenciji za novinare, održanoj u Krapini, predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek.

Kaže da je razlog dolaska većeg broja članova u stranku prepoznatljivosti njihove politike koje se bazira na borbi za temeljne zagorske interese i očuvanje institucija na području Krapinsko-zagorske županije. Tušek je istaknuo primjer zabočke Opće bolnice gdje se upravo, po njegovim riječima, HDZ zalagao da se izmijeni dio master plana po kojem je zabočka bolnica trebala potpasti pod zagrebački KBC "Sestre milosrdnice".

Po Tušekovim riječima, među šezdesetak bivših HNS-ovaca najveći broj članova je iz općine Zlatar Bistrica, a jedan od njih je i bivši potpredsjednik županijske organizacije mladih HNS-a i vijećnik u općinskom vijeću Zlatar Bistrice Igor Margetić.

HNS: HDZ laže

Naodržanu HDZ-ovu konferenciju priopćenjem je reagirao HNS Krapinsko-zagorske županije u kojem se ističe da je neistinita informacija o prelasku 60-ak njihovih članova. Iz HNS-a potvrđuju da je dojučerašnji potpredsjednik mladih HNS-a u županiji, Igor Margetić, zatražio ispisnicu i ušao u HDZ, ali da nema govora o prelasku tolikog broja.

Plasiranje neistine da je 60-ak članova i dužnosnika zagorskog HNS-a prešlo u HDZ, previše je čak i ako se radi o stranci inače sklonoj podvalama, navodi se u HNS-ovom priopćenju. Također ističu da su iznenađeni Margetićevim postupkom koji je do prije nekoliko tjedana aktivno sudjelovao u radu Predsjedništva podružnice u Zlatar Bistrici.

Krapinsko-zagorskom HNS-u, u protekla dva mjeseca, pristupilo je 50-ak novih članova, "ali, srećom niti jedan iz HDZ-a", stoji u priopćenju Županijske organizacije HNS-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook