Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori o sanaciji odlagališta krupnog otpada

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, proteklog petka, direktor Fonda Vinko Mladineo, zaboč


U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, proteklog petka, direktor Fonda Vinko Mladineo, zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, načelnik Općine Bedekovčina Rajko Vidiček i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Ivan Kranjčić potpisali su ugovore o sanaciji odlagališta krupnog otpada. Zabočko, bedekovčansko i svetokriško odlagalište od Fonda će dobiti ukupno 11 milijuna i 65 tisuća kuna, što je 42% cjelokupne investicije.

U roku 15 dana isplatit će im se sredstva potrebna za podmirenje troškova istražnih radova te izradu studije utjecaja na okoliš i plana sanacije, a nakon pribavljanja lokacijske dozvole doznačit će se i sredstva za mogući otkup zemljišta, izradu glavnog i izvedbenog projekta.

Radi se o strogo namjenskim sredstvima, koja će se isplaćivati kako će teći radovi, a nakon izrade glavnog projekta i troškovnika sklopit će se dodatak ugovora, kojim će se, između ostalog, dogovoriti i dinamika plaćanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook